Antrenman programıyla ilgili yardım lütfen

Herkese merhaba.Kafam biraz karışık bu konuda bilgili arkdaşlardan yorum bekliyorum öncelikle.6. ayımdayım düzenli olarak spor yapıyorum.Salonda 2 hoca var birbiriden bağımsız farklı şeyler söylüyorlar.Youtube videolarıyla birlikte ne yapacağımı şaşırdım.programım şöyle;
1.gün göğüs-biceps
2.gün sırt-triceps
3.gün bacak-omuz
4.gün başa dönüyorum
Her bölgede 5 hareket koydu antrenör.4 setten totalde 40 sette canım çıkıyor ve bu bana verimsiz gibi geliyor.Antrenmanın 1 saatte bitmesi gerektiğini duyuyorum her yerde ama benim antrenmanın kardıyo ile birlikte 2.5 saatte ancak bitiyor.Sağlıklı olanın haftada bir bölgeyi 2 kez çalışılması gerektiğini duyuyorum sürekli ama bu programla bir kas grubunu 2 kez çalışamıyorum.Sorum şu:4 günlük antrenmanda 1 saat sürecek şekilde haftada bir bölgeyi 2 kez çalışacak şekilde nasıl bir program izlemeliyim??

Benim önerim
Başlangıç seviyesi için haftada 3 tüm vücut programı, mümkün olduğunca bileşik hareketler, bir günde maksimum 8 hareket ya da 25 set. Kısaca 3x8-12 tarzı programlarla günde 8 hareket, 5x5 tarzı bir programla (benim mutlak önerim) günde 5 hareket. İyi beslenme, günlük yağsız ağırlığın x2 gr. protein, amacını destekleyecek miktarda karbonhidrat ve yağ. Günde minimum 8 saat (daha fazla olabiliyorsa daha iyi) uyku. 5x5 program için buraya bakabilirsin http://www.agirsaglam.com/max-kas-min-yag/#Agirsaglam_52155_Programi
Evet, 6. ayında hala başlangıç seviyesinde olursun.
Bu arada youtube daki bir antrenman programını takip ederek yol kat etme şansın salondaki hocaları dinlemene göre ne yazık ki daha fazla. Zira salonda hoca olma standardı yok ama youtube da kanal açıp iyi sayıda takipçi yapman için iyi içeriğinin olması gerekiyor, kaldı ki kayıdı olduğu için çoğu kişi biraz olsun araştırmadan video çekmiyor. Acı ama bence gerçek bu.

Back
Yukarı