Normal degil, eger cok ciddi laktik asit birikirse bu acinin suresini artiriyor ki bu da rejenarasyonu yavaslatiyor. Kisiler diyebilir ki cok aci , cok iyi calismisligin semboludur diye. Ben buna katilmiyor. Herseyimi vererek gogus ve bacak calisiyorum. Bunlarin agrisi en fazla 2 gun suruyor kaldi ki aci diyemeyiz ama calistigimi hissediyorum her hareketimde.Mesela cuma gunu biceps tricepz calistim. Hic bir aci yok ama hareketi curl yapar gibi veya pushdows yapar gibi kolumu hareket ettirirsem, calistigimi cok rahat hissediyorum cunku yanma oluyor.Ve ben bunun iyi bi calisma gostergesi oldugunu anliyorum, Ama aci olmamali.
Ayrica bi de ilk baslayanlarin hamliktan dolayi cektigi aci ve tutulma var, o tamamen baska bi konu.
bu aci normal bi aci, bastirinca aci olusmasi demek kaslarinda mikro yirtiklar olusmusdur demek. Zaten body building prensibi de budur, Kaslar mikro sekilde yirtilir, vucut onu tamir eder, ederken de guclendirir. Ayni kirilan kemigin kaynadiktan sonra kirilmadan onceki halinden daha guclu olmasi gibidir.
hocam bir şey olmaz diyor.Beni takmadıgındanmı onuda bılmıyorum.Gelecekte bende problem mı oluşturur bu proteinler onun içinmi boyle dıyorsunuz yoksa bu yaşta kullanılması niçin sakıncalı ?konu disi ama amino asit ve protein almani tavsiye etmiyorum acikcasi, ozellikle bu yasta. Senin yapman gereken , saglikli dengeli duzenli beslenmeyi hayatina oturtmak, gerisini zaen buyume hormonun yapar yasin itibari ile. Ama dedigim gibi bana sorarsan supplement dahi olsa 16 yi gormeden hatta 18 i gormeden kullanma. Yasin cok genc , eger zaten azimli isen 16-17 oldugunda muthis bi fizige sahip olursun, yeterki antremanin hakkini ver duzenli beslen.
spor yapmayanların birden yüklendiğinde başına gelen hade budur sevgili heril.
ayrıca üyelere abiler ablalar olarak hitap etmeyiniz.
egzersizleri yaparken nefes alış verişlerinize mutlaka dikkat edin eğer kaslarınıza yeterli oksijeni ulaştırsanız kaslarınzdaki laktik asit oranı düşük olur buda daha az ağrı demek.