Antremanda kollarım taş kesiliyor

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tuna222
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar merhaba,

Ekim başında spora başladım,daha ilk antremanda kendimi sakatladım.Çok ağır kaldırmamıştım halbuki.1,5 hafta kolumu açamadım triceps'lerdeki ağrı yüzünden.

1,5 hafta boyunca sadece karın ve bacak çalıştım.Ağrılar geçtikten sonra bugün yine gittim.z bar ı kaldırdıktan sonra bu kez de bicepsler taş kesildi.


Hiç oynatmak istemedim bir daha sakatlanırım diye hemen salonu terkettim.Sizce doğru mu yaptım?Esneme hareketlerini başlangıçta-molalarda ve bitişte yaparım yine de kaslar taş kesildi.

Ne yapmam gerekiyor?Bu şekilde antremana devam etsem sakatlanır mıyım?

Teşekkürler.
 
taş kesildi derken sertleştiyse eğer kan o bölgeye daha fazla gittiğinden olan bir durum , adı da pump o durumun gayet doğal ,bence sen olayı baştan çözememişsin
 
Ağır kaldırmaman gerekir. Ağırdan kastım kaldırabileceğin kiloları dahi kullanmamalısın.

1-2 hafta sadece hareketlerin doğru formunu öğrenmek, sinir sisteminin hareketlere adaptasyonunu sağlamak için çok hafif kilolarla çalışmalısın.

Bu süreç içinde 2. haftanın sonunda doğru yavaş yavaş kiloları artırmalı ve 3. hafta başında artık antrene olmuş sinir ve kas dokularıyla ağır kilolarla çalışmalısın.

Antrenmandan sonra gerdirme hareketlerini uygulayabilirsin. Bu kasların çabuk toparlanmasına ve ağrının oluşmamasına yardım eder. Forumdan esnetme-gerdirme diye aratabilirsin.
 
Back
Yukarı