antreman

bir günde 3 bölge çalışılır mı ? örnek gögüs kol ve arka kol

yapdigim antreman programım

bench press

yana açış

üst gögüs dumble press

makinede sıkıştırma

mekik sephasında alt gögüs

kol olarak

cable curl

seated dumble curl

makinede scot curl (pazu)

sephade dumble ile pazu sag-sol

arka kol

lat push down

TRICEPS EXTENSIONS

LONG CABLE TRICEPS EXTENSION

SEATED ONE DUMBBELL TRICEPS EXTENSION

pıch push down

fazla yapdigim bi hareket var mi acabA?

ihtiyacına ve durumuna göre 3 bölge çalışabilirsin ama genelde göğüs gününde press hareketlerinde kollar çok yorulacağı için kol çalışması tercih edilmez.çünkü ağır press hareketlerinde zaten kollarıonı özellikle de tricepsini de zorlamış oluyorsun ,
göğüs gününde bicepsde çalıştırılması tercih edilebilir. göğüs +biceps ya da göğüs+triceps olabilri tercihe göre.
ama yine de göğüs +biceps+triceps diyorsan göğüs + biceps 2+ triceps 2 hareket en fazla 3 er hareket yeterli olur.
bence fazlası gereksiz yorgunluk ,zaman kaybı ve overtraininge neden olur.

Merhaba,

Öncelikle kendiniz hakkında daha ayrınıtlı bilgi verirseniz, daha faydalı, sağlıklı yorumlarda bulunabiliriz. (Ne kadardır spor yaptığınız, amacınız, yaşınız, beslenme düzeniniz vb.)

İyi günler,

2 senedir spor yapıyorum başlangıçda kilo verme amaclı başladım şimdi ise 3-4 aydır kas kütlesini arttırmak için antreman yapiyorum 78 kilo yum beslemde de sıkıntı yok haftada 4 gün çalışıyorum

1. gün gögüs kol ve arka kol
2.kanat omuz ve bacak

3.gün gögüs kol ve arka kol
4.kanat omuz ve bacak + ön kol

Öncelikle 3 bölge çalışmak kas kütlende çok fazla bir artış göstermez ama illa çalışıcam diyorsan;

Gögüs bacak biceps

Sırt omuz arka kol çalışabilirsin....

walla programı orhan yılmaz abimden alıyorum

3gögüs 3 kol 3 arka kol hareketi yap dedi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:20 ----------

bide bişi sormak isdiyorum gögüs de pullover tam olarak nereyi çalıştırır ve buna eş deger başka bi hareket söylemisiniz

Üst göğüs'ü çalıştırır onun yerine incline bench press yada incline dumbell press yapabilirsin ama pullover da güzel bir hareket hem sırt ve arka kolu da baya uyarır..

Back
Yukarı