Antreman sonrası ağrılar

Bylgehan

Üye
15 yasindayim. Fitnessa baslayali 1 hafta oldu ve program verildi . Program su sekilde ;
10 dakika isinma
Butun hareketler 15 tekrar 3 set olucak sekilde
Leg extention mac.
Leg curl mac.
Chest press mac.
Lat pull down mac.
Deltoid lat laise mac.
Scot curl mac.
Triceps mac.
Abdominal mac.
Programa uyuyorum ve haftada 4 gun antreman yapiyorum. Problemim antremanlardan sonra dirsegimin ve dizimin ters tarafindan ciddi sekilde agriyor yuruyemiyorum ve kolumdaki damarlar sisip sertlesiyor bu agrilar normal midir eger normalse agrilari azaltmak icin ne yapmam gerekiyor?

Ağrılar, kastaki stres ağrısı mı yoksa zedelenme ağrısı mı? Stres ağrısı ise amaç zaten o. Eğer zedelenme, akut ağrılar ise ya yeterli ısınmayı yapmıyorsun, ya kapasitenin üzerinde bir kuvvet antrenmanı uyguluyorsun ya da hareketi yanlış yapıyorsun. Veya her üçünü de yapıyorsun.

Ağrılar 4-5 gün aşırı devam ederse zedelenme olabilir.Ama sen daha yeni olduğun için bu ağrılar işin tuzu biberi pes etme ve devam et zamanla vücudun alışacaktır

Ağrı hissettiğin kas grubunu sık yani kas ağrı artıyorsa kas ağrısı dediğimiz kas gelişmesini gösteren ağrıdır. Merak etme 2 güne geçer. Ama ağrımıyorsa eklemlerinde sıkıntı olabilir bir doktora görünebilirsin

Back
Yukarı