Antreman programım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serhats
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tekrar Selamlar farklı bir konu oldugu icin ayrıca baslık acayım dedim bunun içinde öncelikle vg de pek yeni deilim orta seker diyebiliriz 8 ay alt yapı yapıp 3.5 aydır salonda calısıyorum.şu an piramit program yapıyorum 2 aydır fakat kafama takılan birkaç husus var.Benden daha kıdemlı vg arkadaslarım overtarining yaptıgımı soyledıler ve size programımı sunuyorum sizde fikirlerinizi belirtirseniz sevnrm.

Gogus antremanı:
Bench press 4 set :8-6-4-2
Cable Crossover 3 set :8-6-4
Dumbell Press 3 set:8-6-4
Dumbell Fly 3 set:8-6-4
Pullover3 set:8-6-4
Son olarak 3x10 Bench Dips yapıyorum gogus için

Omuz ve kollara da aynen 5 hareket uyguluyorum sizce fazlamı bu program beni buyutmek yerine aksine kaslarımın kuculmesinemi sebep olur?

tesekkurler.

8-6-4-2 tekrarlarda hareket yapıldığını ilk defa senden gördüm, duydum... bu tekrarlarda istesen de overtraining olamazsın...

kas gelişimi istiyorsan 8 tekrardan daha azı pek faydalı olmaz... piramit set benim bildiğim 12-10-8-6 şeklinde uygulanır, hatta buradaki 6 tekrarın faydasız olduğunu öne sürenler de var...

12-10-8-8 şeklinde veya 12-10-10- 8 şeklinde uygulanabilir...

barı 2 defa kaldıracağına bence hiç kaldırma daha iyi :)

saygılar... iyi çalışmalar...

6 hareket fazla ya dips yap yada pullover. üst göğüs çalışmısa hiç yok.

bench prees
dumbell fly
ınclıne prees
ınchlıne dumbell fly
pullover yada dıps

şeklinde çalışabilirsin.

ayrıca kol içinde 5 hareket yapmak çok yanlış biceps için 2, trıceps için 3 yeterli.

başarılar.

Fazla 6 hareket 3.5 aydır yaptığını belirtiyosun,bide çalıştığın ağırlık nedir 2 tekrara kadar düşmüşsün.amaç nedir kas kütlesimi yoksa define bir vücütmü,bence gelişimini olumsuz etkiler en azından ilerki dönemde

amacım definasyon değil kas kütlesini artırmak mesela son 2 tekrarı bench te 90 la yapıyorum. zaten 4 ve 2 tekrar yaptıgım agırlıklar asırı derece de zorlandıgım agırlıklar mesela biceps calısırken 45 kiloluk bar la 2 tekrar yapıyorum hocam kasın zorlanması için oldugunu soyledi

gogus

6 hareket fazla ya dips yap yada pullover. üst göğüs çalışmısa hiç yok.

bench prees
dumbell fly
ınclıne prees
ınchlıne dumbell fly
pullover yada dıps

şeklinde çalışabilirsin.

ayrıca kol içinde 5 hareket yapmak çok yanlış biceps için 2, trıceps için 3 yeterli.

başarılar.

bu normal gogus antremanım ust gogus için ayrı gün yapıyorum

Tekrar Selamlar farklı bir konu oldugu icin ayrıca baslık acayım dedim bunun içinde öncelikle vg de pek yeni deilim orta seker diyebiliriz 8 ay alt yapı yapıp 3.5 aydır salonda calısıyorum.şu an piramit program yapıyorum 2 aydır fakat kafama takılan birkaç husus var.Benden daha kıdemlı vg arkadaslarım overtarining yaptıgımı soyledıler ve size programımı sunuyorum sizde fikirlerinizi belirtirseniz sevnrm.

Gogus antremanı:

Omuz ve kollara da aynen 5 hareket uyguluyorum sizce fazlamı bu program beni buyutmek yerine aksine kaslarımın kuculmesinemi sebep olur?

tesekkurler.

Bence de çok fazla her bölge için max. 3 egzersiz başlangıçta yeter. Ayrıca dinlenmeninde önemi çok büyük gelişim için

evet doğru ama başlangıçta yaptım yani 8ay gibi bir süre 3 er hareket yaptım hep salona kaydoldugumda basta 4 er hareket yapıyodum piramit programa gecince 5 oldu yeni tam olarak yeni sayılmam 1 seneyi geçti toparlarsak

Gogus antremanı:

tesekkurler.

sonuçta kaç aydır yapıyorsunuz sayalım sizi..altyapıdan kastınız nedir tam olarak..?

Bencede hocan bıraz yanlıs yonlendırmıs senı cunku 8-6-4-2 tekrarla bence hacım cok zor gıbı...
Ayrıca bu kadar yuklenmemelısın vucuduna hareket anlamında, belırlı bı sewıyeye gelmeden o kadar hareket fazla geldı bana...(bu arada sewıyenıde hala anlayamadık...)Onemlı olan kasları uyarmak sadece gerı kalan herseyı beslenme we dınlenme halledıyor...

Çok hareket ve çok tekrar kasları küçültür kasları yakarsın kaslarının kaliteli gelişmesini istiyorsan orta seviyede tekrar ve setlerinide ona göre belirlemelisin az tekrar çok ağır kilolarla kaslarını minimum seviyede şişirirsin fakat gücün artar(maksimum 5 tekrar'a kadar yapılan çalışmalar gibi) çok fazla tekrar yaparsan yağlarını yakarsın kasların şekillenir(öğrneğin 10-12-15 tekrarlı çalışmalar) bence 10 tekrarın üstüne çıkmamalı ve 6 tekrarın altına düşmemelisin ve buradaki bütün insanların söylediği gibi beslenmene ve dinlenmene çok dikkat etmelisin benim fikrim bu. iyi çalışmalar.

Back
Yukarı