Merhaba arkadaşlar ben Hollandada yaşıyorum ve 1 hafta önce bodybuilding e profesyonel bi salonda eğitmenler eşliğiyle başladım ve bunu diyetisyen desteğiyle destekliyorum. Programım hakıında bi kaç sorum olucak . boyum 182 kilom 78 yapılan testlerde vücudum normal gözüküyor. haftada 5 gün çalışıyorum haftasonu ara veriyorum. Programım :
1-10 dakika warm up
2-Chest press : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
3-Wide grip pull down : 3 set 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
-- ara 10 ila 20 dakika cardio
4- Ab crunch : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
5-Leg press : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
6-Back extension:3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
--kapanış 10 dakika cardio (5 dakika cardio-5 cooling)
programım bu şekilde ve 5 gün boyunca tekrarlıyorum. Ve bir ay sürecek. 1 ay sonra tekrar testlere ve vücudumun gelişmesi ve antremana verdiği tepki görülerek tekrar düzenlenecek... Düşüncelerinizi öğrene bilirmiyim. Doğru bir başlangıçmı ? tecrübeli kişilerden tavsiye almak beni mutlu eder. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.....
1-10 dakika warm up
2-Chest press : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
3-Wide grip pull down : 3 set 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
-- ara 10 ila 20 dakika cardio
4- Ab crunch : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
5-Leg press : 3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
6-Back extension:3 set min. 15 max. 20 tekrar setler arası 40 saniye
--kapanış 10 dakika cardio (5 dakika cardio-5 cooling)
programım bu şekilde ve 5 gün boyunca tekrarlıyorum. Ve bir ay sürecek. 1 ay sonra tekrar testlere ve vücudumun gelişmesi ve antremana verdiği tepki görülerek tekrar düzenlenecek... Düşüncelerinizi öğrene bilirmiyim. Doğru bir başlangıçmı ? tecrübeli kişilerden tavsiye almak beni mutlu eder. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.....