antreman günü ve normal günlerdr beslenme nasıl olmalı?

Boy:180 kilo:70 yaş:18
5 aydır bu sporla ilgileniyorum.fakat antreman günlerinde nekadar çok karbonhidrat kalori aliyorsam aynisini antreman yapmadigim gunlerdede aliyorum bu yüzdende yağ oranim %11 den %12 cikti antreman yaptimiz ve yapmadimiz gunlerde enerji olarak nekadar karbonhidrat almaliyim.

Protein yağ karbonhidrat ihtiyacını hesaplayıp, her gün bunlara göre beslenmen yeterli olur. Off gününde bile almalısın ama gerekli değeri. Ayrıca kendi yaptığım bir şey "bacak antrenmanından sonra daha çok protein almaya çalışıyorum" neticede büyük kas

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Boy:180 kilo:70 yaş:18
5 aydır bu sporla ilgileniyorum.fakat antreman günlerinde nekadar çok karbonhidrat kalori aliyorsam aynisini antreman yapmadigim gunlerdede aliyorum bu yüzdende yağ oranim %11 den %12 cikti antreman yaptimiz ve yapmadimiz gunlerde enerji olarak nekadar karbonhidrat almaliyim.
bir sporcunun günlük alıcağı karbonhıdrat mıktarı 3 X kılosuna eşittir yıne aynı şekılde alıcağı proteın 2x kılosuna eşittir

off günlerde daha az kaloriye ihtiyaç duyar vücut , zira antrenman da ekstradan kalori harcamak demek. ben genelde 300 kalori daha az yiyorum boş günlerde.
Mantıklı bir yaklaşım zira her gün besin değerlerini almak lazım dedim ama off günümde yarısını bile aldığımı sanmıyorum

Off gunde zayif beslenmek pek dogru bir yaklasim degil. Ertesi gun recoverynin en onemli gunu biliyorsunuz.

Zeppelin in dedigine yakin ben de 250 olarak hesapliyorum agirlik antremanini. Kardiyo da yapiyorsan bu rakam degisir. Her halukarda bazal metabolizma hizinin ustunde kalmak lazim. Altina indigin zaman deprem basliyor. Tecrubeyle sabit [emoji23]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben günlük protein, karbonhidrat ihtiyacımı hesapladım, ona göre yeme düzenim var, artık nasıl denir refleks gibi ona uygun yiyorum
Önceden çok takardım ama bu kadar takmadan da gelişiminin olduğunu gördüm
Kendimde ve çevremdekiler de
Ama bilinçli ve doğru bir şekilde beslenmek kesinlikle gerekli

Back
Yukarı