Antreman Şeklim (Öneri)

weqale

Üye
Merhaba , yaş:20 10 aydır v.g yapıyorum.Belli bir seviyeye geldiğime inanıyorum. Spora başlangıç kilom 45 şuanki kilom 58.Fakat nasıl bir antreman programı yapcağım konusunda fikrim yok.

İlk 6 ay çift adele çalıştım. (Göğüs-biceps,kanat-triceps-karın,omuz-bacak-ön kol) şeklinde sonraki 4 ay tek adele calıstım. (Göğüs , kanat-karın,omuz,biceps,triceps,bacak) şeklinde verim açısından ikiside aynı fakat tek adele calısırken kilomdan dolayı ağırlık arttıramıyorum.Çift adelede calıstıgım agırlıklarda calısıyorum böyle olunca 1 gün calısıp adeleyi 5 gün dinlendirmektense 1 gün calısıp 3 gün dinlendirmeyi düşünüyorum ?

Tereddütte olduğum kısım benim ilk 3 ayım cok boş geçti , şimdiki çift adele calısımla o zaman ki çift adele calısmam arasında dağlar kadar fark var.Malum zayıf bir insanım okulumda var bu ağır tempoda acaba kilo verir miyim düşüncesi geliyor aklıma ? Siz olsanız ne yapardınız ?

kardeşim madem zayıfsın bence haftanın 4 günü çaışman yeterli olacaktır.Programında bir büyük kas grubu bir küçük kas grubu şeklinde olabilir.mesela
pazartesi:Göğüs+arka kol
salı:Sırt+ön kol
çarşamba:Dinlenme
Perşembe:Bacak+karın
Cuma:Omuz+Trapez
cumartesi pazar dinlenme ama bu sadece öneri önemli olan senin kendin için hangi program yararlı onu bulup ona göre çalışman spor salonundaki hocalarından da destek al bence

Back
Yukarı