Antreman Öncesi Ve Sonrası

Antreaman oncesı ne yemeliyim ve antreman sonrası mide bulantısı ve baş ağrısı şekeri düzenleme için ne yemeliyim
not : hızlı kılo alıyorum karbonhidrat az tüketiyorum

Bro keske aralara virgül felan kosaydın sorular bırbırıne karışmış 3 defa felan okudum :D Antrenman öncesi sana enerji verecek performansını arttıracak seyler yemelisin antrenmanın hakkını vermek icin örnek olarak karbonhidrat agırlıklı bulgur veya pirinc pilavı olabilir yulaf olabilir muz olabilir antrenman sonundada kaslarını beslemek icin daha cok protein agırlıklı beslenmeni öneririm yani antrenman öncesi karbonhidrat sonrası protein olarak dagıtırsan daha cok verim alırsın .
Mide bulantısı ve baş agrısı antrenman sonrasında oluyorsa bu düzenli nefes almamandan kaynaklı olabilir agırlık kaldırırken ve indirirken nefesini fazla tutma

antreman esnasında bulantı oluyorsa karbonhidrat depolarının boş olduğu için olabilir o yüzden antremandan 2 saat önce filan karbonhidrat ağırlıklı bir öğün yersen daha faydalı olur, bende de oluyordu diyetteyken sonradan farkettim . antreman sonrası ise yine karbonhidrat ve protein içeren bir öğün tüketmelisin 30 dk sonra civarı öneriliyor oda.

Arkadaşların söylediği iki sebepten olabilir bulantı ve baş ağrısı. Diğer bir ihtimal ise antrenman sırasında fazla miktarda sade su tüketimine bağlı hiponatremi yaşaman olabilir. Eğer saatte 1000 mlden fazla su tüketimin varsa antrenman öncesi ve sonrası tartı alabilirsin. Antrenmandan sonra vücut ağırlığın antrenman öncesindeki vücut ağırlığından fazla olmamalı. Sorunun hiponatremi ise sade su tüketimini azaltarak ve suyuna bir miktar tuz ekleyerek bu sorunu aşabilirsin

kabaca şunu söyleyebilirim antreman öncesi güç kazanımı için karbonhidrat ağırlıklı . antreman sonrası kaslardaki yıpranmayı minimize etmek için protein ağırlıklı. yani mantıken antremanda güç gerektiği için karbonhidrat tüketiyoruz ve antremanda güçümüzü kullanarak kakslarımızı yırtıyoruz kaslarda kendini toparlayabilmek için proteine ihtiyaç duyuyor.antremandan sonra basit şeker tüketmeye bak abartmadan .

Back
Yukarı