Anterior Pelvic Tilt ve lordoz bozukluğum

abiler ben evde vücut ağırlığıyla iyi işlere imza attım kolları vb cok iyi yaptım . karın kaslarımı sıktığımda on numara 4-5 parça halinde ama bıraktığımda yine parçalı ama kocaman bir göbek oluyor ve kalçam dışarda araştırdım lordozun etkili olduğu kanısına vardım kasık ve bel kaslarımı gerdirmeye başladım biraz düzeldiğini hissediyorum peki size soruyorum karın kaslarım parçalı ve sert ama dediğim gibi göbekli duruyorum ne hareketler önerirsiniz

Karın kası rectus abdominis biraz çalışıldıktan sonra yağ oranı düşükse zaten sıkmadan da gözükür. Yağ oranını düşür.

bahsettiğin sorun bende de vardı ve nedense hiç geçmedi. sıktığım zaman fitness modeller gibi karın kaslarım oluyordu bıraktığım zaman dışa doğru büyüyordu ve karın kasları kayboluyordu. bunun postür bozukluğuyla ilgisi var. postürümü bir miktar düzelttikten sonra sıkmayı bırakınca dışarı taşma olayı kalmamıştı ama hala sıkmadan ayrıntılı görünmüyordu onun da diyaframdan kaynaklandığını düşünüyorum. diyafram nefesi alabilenler nefesi karnına doldurur bu sayede karın kasları bir miktar gerilir ve sıkıldığı zamanki gibi görünmez.
problemi düzeltmek için quadriceplerini esneteceksin , hamstring ve karın kaslarını güçlendireceksin. 2 haftada halledenler oluyor.

Back
Yukarı