arkadaşlar süt sektörünü iyi bilen biri olarak şunu söyliyim ülkede süt az ve fabrikalar üreticilerden süt almak için yarışıyor. malesef ki sokakta orda burda yani açık süt denen sütler fabrikaların deposuna almadan önce yaptığı testte reddettiği sütler oluyor. yani açık sütlerin tamamı demiyim ama %90ı fabrikaların reddettiği sütlerdir. Fabrikalar sütü neden reddeder peki diyeceksiniz.en büyük neden antibiyotik kalıntıları ve zararlı bakterilerdir. Günlük sütleri tercih etmenizi öneririm. Ayrıca hazır yazmışken ekliyim bazı yerlerde yağsız sütlerde katkı var falan deniyor tamamen yanlıştır. Sütün yağını almak kimyasal değil fiziksel olarak yapılır katkı maddesi kullanılmaz.
malesef anlamanız mümkün değil , fabrikalar labatatuarda inceleyerek anlarlar. böyle bir sütüde hiçbir şekilde sağlıklı hale getiremezsiniz. Sterilizasyon işleminde yüksek sıcaklık ve basınçta bile giderilemeyen sorunlardır bunlar.Bilgiler için teşekkür ederim, peki açık süt bulduk diyelim dediğiniz gibi fabrikadan geri dönen mi yok sa kaliteli mi nasıl anlarım veya
anlamamda gerekmez nasıl bu sütü kullanmam doğru olur.
Mikroda kaynatarak
Tencerede kaynatarak
ya da var mı bir yol biliyor musunuz?
malesef anlamanız mümkün değil , fabrikalar labatatuarda inceleyerek anlarlar. böyle bir sütüde hiçbir şekilde sağlıklı hale getiremezsiniz. Sterilizasyon işleminde yüksek sıcaklık ve basınçta bile giderilemeyen sorunlardır bunlar.
bakın ama yanlış anlaşılma olmasın. örneğin ben rizeliyim anneannemin bir tane ineği var ve tamamen doğal besler,hiçbir ticari şeyi yoktur zaten. gittikçe deli gibi içerim böyle bir süt bulundu mu kaçırılmamalı ama malesef bulmak çok zor özellikle şehirde yaşıyorsanız.
SIRF SİZE YORUM YAZMAK İÇİN ÜYELİK ALDIM . BU KADAR KOMİK BİR ŞEY ANCA SÜT SEKTÖRÜNÜ BİLEN DEĞİL BİLMEYEN KİŞİ TARAFINDAN YAZILIR. ÜLKEDE ÜLKEYE YETECEK KADAR SÜT VAR BU BİRİNCİSİ. BEN İSTANBUL DA YAŞIYORUM İSTANBULDA BİLE SÜT ÇİFTLİKLERİ VAR ANADOLUYU GEÇTİMarkadaşlar süt sektörünü iyi bilen biri olarak şunu söyliyim ülkede süt az ve fabrikalar üreticilerden süt almak için yarışıyor. malesef ki sokakta orda burda yani açık süt denen sütler fabrikaların deposuna almadan önce yaptığı testte reddettiği sütler oluyor. yani açık sütlerin tamamı demiyim ama %90ı fabrikaların reddettiği sütlerdir. Fabrikalar sütü neden reddeder peki diyeceksiniz.en büyük neden antibiyotik kalıntıları ve zararlı bakterilerdir. Günlük sütleri tercih etmenizi öneririm. Ayrıca hazır yazmışken ekliyim bazı yerlerde yağsız sütlerde katkı var falan deniyor tamamen yanlıştır. Sütün yağını almak kimyasal değil fiziksel olarak yapılır katkı maddesi kullanılmaz.