1 ay kadar önce 2 saat civarı bilek güreşi masa antremanı yapıp üst üste 3 rakiple 4 er maç atmanın sonucunda yani normalden fazla aşırı yüklenmeden dolayı ellerim şişmiş kas ve tendonların toplu halde durmaması sonucu sağ dirseğimdeki eklemin içindeki tendon yırtılmıştı bununla ilgili tedavi yöntemini anlatacağım. Bu ürününde tedaviye etkisi olacağı için bu başlık altında anlatmayı uygun gördüm istenirse başka bir başlığada taşınabilir.
Bilek güreşçilerinin veya normal body buldingçilerin aşırı yüklenme ve yanlış hareket sonucu bu tür sakatlıklarla karşılaşması mümkündür. İlk sakatlanma anında kolun sıcaklığından sakatlanmayı anlamayabilirsiniz, ilk yapmanız gereken şey soğuk tedavidir donmuş bir buz kalıbını sakatlanan bölgede 20 dk. olmak üzere 3 kere bekletiniz. Lakin sakatlanma varsa iç kanamayı ilk şoku bu önleyecektir. kol soğuduktan sonra ilk yapmanız gereken uzman bir hekime görünmektir işin aslı. Ama Türkiyede sporcu ortapedi doktoru bulmakta mesele, yinede siz doktara gidiniz.
Sakatlanma ileri seviyede değilse uygulanması gereken tedavi, günde üç kere sakatlığın olduğu bölgeye örneğin "kol dirseği", naprosin sürmektir. Naprosinin deriden kolay emilmesi için sürmeden önce kola saf alkol pamuk yardımıyla sürülebilir. Tendon yapısının iyileştirmek için voltaren sr75 hapı sabah akşam bir kere kullanılır bir kutu bitirilmesi yeterlidir.
Bunlarla beraber sporcu gıdası olarak hızlı iyileşme tendon eklem ve kas yapısını korumak için Animal Flex kullanılabilir. Piyasada araştırdığınızda eklem, tendon, ve kıkırdak yapıyı en iyi destekleyen ürün animal flextir 05 ten 10 a kadar ödül almış bir ürün. L-Glutamin de destek olarak akşamları yatmadan 5gr bir tepeleme çay kaşığı şeklinde kullanılırsa 1-2 ay içerisinde hızlı bir şekilde toparlanma süreci olacaktır.
İlk 1 ay kol dinlendirilmeli 2. ay ise kolun durumuna göre hafif antremanlar yapılmalı ve tendona ağrı verecek hareketlerden kaçınılmalı zorlanmamalıdır. kolun tamamen iyileşmesi eğer yaşınız genç ise vücut yenilenmesine göre 8 ay 1 yıla kadar sürebilir. Geç yaşta iseniz tedavi olması hem daha zor hemde daha yavaş olacaktır.
Umarım verdiğim bilgiler gerçekten ihtiyacı olan kişilere bir nebze olsun fikir vermiştir. Ben bu şekilde tedavi oldum ve tedavi sürecim devam ediyor bir hekim kontrolünde danışarak bu şekilde eklemde ( hafif derecede) tendon yırtılmasına tedavi uygulayabilirsiniz.
İyi günler.