Merhaba,
Öncelikle şöyle başlamak istiyorum: 2000TL maaş demişsiniz. Bu da, tabiri caizse çalıştığınız yerde kalifiye yada uzun süreli bir elaman olduğunuzu gösterir. Bence çok umutlanmayın. Neden?
Green Card ile gideceğim demişsiniz. O, o kadar kolay değil

Green Card kazanmak demek vizeyi almak demek değil; Green Card kazanmak demek, öncelikle ''DS160'' (di-es-van-siksti)mülkatına girme hakkı demek ve
her zaman reddedilebilirsiniz, özellikle de Müslüman bir ülkenden olduğunuzdan dolayı. Mülakatta Suriye'ye gitmek istermisin, terorist tanıdıkların var mı yada hiç adam öldürmeyi düşünüyor musun? gibi sorular soracaklar size. Hayır, şaka değil, buna benzer 150'den fazla soru var mülakat kağıdında. Önceden bu işler daha kolaydı ama artık terorist saldırılılarından dolayı yabancılara vize vermek istemiyorlar ve vize/green card almak da eskisi kadar kolay değil. Vize verirken bile artık maksimum(çok iyi bir bahaneniz yoksa) 1 yıl veriyorlar. Vize hakkında soru sormuş olsaydınız daha detaylı bilgi yazabilirdim ama Green Card hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. Vize almak biraz daha farklı. travel.state.gov (devlet sitesin ait bir bağlantı umarım sorun olmaz adminler) adresinden daha detaylı bilgi öğrenebilirsiniz ve hayır, sizin için oturup araştırmadım

sadece çalıştığım şirket dolayısı ile biliyorum. Uzun lafın kısası vize almak mesele, aldıktan sonra gerisi gelecektir. Bir ihtimal mülakatı da geçerseniz neler gerektiğini orada size söyleyeceklerdir.
Saygılarımla.