mtcinar
Üye
Merhabalar forumda yeniyim. Fitness yapmaya çalışıyorum. Daha önce başlayıp bırakmışlıklarım çok oldu. Ancak kilo fazlam beni ziyadesiyle rahatsız etmeye başladığından beri yaklaşık bir senedir dengeli besleniyorum ve zararlı bir çok yiyecekten uzak duruyorum. yaklaşık 5 aydır düzenli haftada 3 gün spor yapıyorum. İlk iki ay evde genellikle kardiyo ve bir iki bölgenin çalıştırılmasıyla geçtikten sonra sıkılmaya başlayınca salona yazıldım. 3 ayımı doldurdum ancak geçen ay ile bu ayki ölçülerimi karşılaştırdığımda neredeyse hiç bir gelişme olmadığını gördüm. Sadece göğüs ve belde 1cm kalınlaşma var. Bir değişim hafif de olsa gözleyebiliyorum ancak ben kiloda azalma ve bel bölgesinde incelme istiyorum. Karın bölgesinde yıllanmış yağlarım var ve hiç bi kadar kararlı spor yapmamıştım. Yaşam tarzım olmaya başlıyor sanki her şeyi spor günüm olmasına ya da olmamasına göre programlıyorum. Sorularıma gelince:
1. Boyum 1,83 kilom 94,5 bel çevrem 96. Spor yapmayan arkadaşlarım iyisin, fena değilsin diyo ama ben kendimi yeterli göremiyorum. Ölçülerim çok mu kötü ya da bir kriter olarak nasıl olmalı.
2. Çalıştığım salondaki hocaya sordum. Dedim ölçüler neredeyse aynı 1 aydır boşa mı çalışıyorum ne yapmalıyım diye. O da biraz daha ağır gir dedi. Ben her hareketi 4x10 yapıyorum. Set sayısını 12-10-8-6/8 şeklinde ağırlık artırarak yaparsam daha çok verim alabilir miyim?
3. Genelde 2 set arasında 30sn civarında dinleniyorum. Doğru bir uygulama mıdır?
4. Evde çalışırken 1 kutu 500mg weider salona başladıktan sonra da bir kutu ultimate 1ooomg l-carnitine kullandım. Bel bölgemde biraz yağ var hala sizce l-carnitine'e devam mı etmeli yoksa başka bir supplement'e mi geçmeli. Devamında ne izlenmeli.
Şimdilik merak ettiklerim bunlar. Yardımcı olacak herkese şimdiden tşk. ederim.
1. Boyum 1,83 kilom 94,5 bel çevrem 96. Spor yapmayan arkadaşlarım iyisin, fena değilsin diyo ama ben kendimi yeterli göremiyorum. Ölçülerim çok mu kötü ya da bir kriter olarak nasıl olmalı.
2. Çalıştığım salondaki hocaya sordum. Dedim ölçüler neredeyse aynı 1 aydır boşa mı çalışıyorum ne yapmalıyım diye. O da biraz daha ağır gir dedi. Ben her hareketi 4x10 yapıyorum. Set sayısını 12-10-8-6/8 şeklinde ağırlık artırarak yaparsam daha çok verim alabilir miyim?
3. Genelde 2 set arasında 30sn civarında dinleniyorum. Doğru bir uygulama mıdır?
4. Evde çalışırken 1 kutu 500mg weider salona başladıktan sonra da bir kutu ultimate 1ooomg l-carnitine kullandım. Bel bölgemde biraz yağ var hala sizce l-carnitine'e devam mı etmeli yoksa başka bir supplement'e mi geçmeli. Devamında ne izlenmeli.
Şimdilik merak ettiklerim bunlar. Yardımcı olacak herkese şimdiden tşk. ederim.