Alt karın ile ilgili önemli bir sorun

Herkese selamlar.

Belimde sorun olduğundan dolayı alt karın hareketlerini yapamıyorum. Belim bir süreden sonra çok ağrıyor ve alt karnı hissedemiyorum bile. Doktora gittim sorun yok anatomik bir şey insanların %30'unda olur böyle bir şey dedi. Bel rahatsızlıklarına daha yatkınmışım. Belini kuvvetlendirmen lazım dedi ancak o da zaman alacak gibi.

Belimin altına ellerimi de koysam, yastıkta koysam, beli yere yapıştırsam da bir türlü verim alamıyorum, her türlü belime vuruyor ve belim çok ağrıyor. Diz çekme gibi hareketleri yapamıyorum.

Bana önerebileceğiniz ekstra alt karın hareketleri var mıdır? Örneğin yere uzanıp ayaklarımı 20-30 derece kaldırıp belirli bir süre beklesem alt karna vurur mu ve gelişim sağlar mıyım? Ayaklarımı oynattığım anda belim ağrıyor.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun bel ıcın ters mekık cekın bel kaslarını guclendır

alt karın ıcın yere uzanıp bacakları uzatıp yavasca ındırıp kaldırma hareketı var ama belınızı agrıtır sanırım.
ismi
Flat Bench Lying Leg Raise

veya belınız agrıyorsa barfıks demırınden asılın dızlerınızı karnınıza cekıp ındırın buda bır alternatıf

hareketın ısmı
Hanging Leg Raises link ten tum karın hareketlerının yapılısını gore bılırsınız.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kar-n-t204.html

Son düzenleme:
Teşekkürler ancak bahsettiğiniz 2 hareket de belimi ağrıtıyor hepsini tek tek denedik özellikle :) Ters mekik yaptım bir dönem ancak bir süre sonra hocam yapmamamı, belime fazla yüklenme olacağını söyledi ve bıraktım.

bench_O
Teşekkürler ancak bahsettiğiniz 2 hareket de belimi ağrıtıyor hepsini tek tek denedik özellikle :) Ters mekik yaptım bir dönem ancak bir süre sonra hocam yapmamamı, belime fazla yüklenme olacağını söyledi ve bıraktım.
o lınkte tum karın egzersızlerı var uyanını bulmaya calısın belınızın cagresı yokmu onu ıylestırın bence once

Ellerini , avuc iclerin yere gelecek sekilde, belinin degil poponun altina koyacaksin, o zaman agrimaz belin. Omurilik yapindan kaynaklaniyor, dedigimi yap sorun kalmaz.

Dediğim gibi bunları hep denedik ancak her türlü belime vuruyor. Bel altına da koydum, popo altına da koydum. Her şekilde belim ağrıyor.

barfıks demırınden asılıp bacakları karna kaldırıncadamı bele vurdu ?

Back
Yukarı