Alkol Ve Vücut Geliştirme

PNGPIX-COM-Beer-Mug-PNG-Transparent-Image.png 584c5ddc2aff9b091abaab85.png hittin-shelves-homepage_121317_00_JPF-V2.png

Alkol Kasların Gelişimini Engeller mi?

Yapılan araştırmalar sonucunda alkolün vücut geliştirme sporu üzerindeki.. etkilerinden birisinin protein sentezi üzerinde olduğu görülmektedir. Hepimizin bildiği gibi vücut geliştiren kişilerin kas yapmak, onarmak ve geliştirmek için en çok ihtiyaç duydukları besin değeri proteindir. Alkolün buradaki olumsuz etkisi ise insan vücuduna giren proteinin devri ile alakalı kısımdır. Şöyle ki; protein devri kişinin vücuduna giren proteinden, kaslarda parçalanan protein miktarının çıkarılmasıyla bulunmaktadır. Böylece vücutta yapılan protein miktarı kaslarda parçalanan protein miktarından fazla olursa kaslarınızı geliştirebilir ve şişirebilirsiniz. Alkolün vücut geliştirme sporu üzerindeki olumsuz etkisi incelendiğinde protein devri olarak sizlere anlattığımız bu işlem alkol nedeni ile zarar görmüş oluyor. Alkol direkt olarak kas yıkımına sebep olmasa da protein sentezi esnasında engelleyici rol oynamaktadır. Bundan daha tehlikeli ve korkunç olanı ise alkol ile en hızlı kas fiberleri olarak adlandırdığımız tip II kas fiberlerindeki protein sentezinin en büyük düşüşü yaşamasıdır. Tip II kas fiberleri vücut geliştirme ve kuvvet sporları ile ilgilenen kişiler için oldukça önemli olan ve en çok büyüme özelliğine sahip olan kısımlardır. Yapılan araştırmalar sonucunda alkol nedeni ile protein sentezinde %30’a kadar varan düşüş gözlemlenmektedir.

Alkolün Hormanlar Üzerindeki Etkisi
Alkol ve vücut geliştirme ilişkisinin uyumsuz olduğunun bir diğer örneği de, protein sentezi üzerindeki etkisi dışında bir de hormonlar üzerinde meydana getirdiği tahribatın gözlemlenmesidir. Özellikle büyüme ve lüteinleştirici hormonlar üzerinde oldukça büyük olumsuz etkisinin varolduğu görülmüştür. Yağ yakımı ve kas yapımında önemli bir yer tutan büyüme hormonu alkol nedeni ile engellenmiş oluyor. Büyüme hormonu dışında alkol stres hormonu kortizolünün artmasına sebep olarak kasların yıkımını hızlandırmış olacaktır. Çok ufak dozda alınan alkol testosteron seviyesini yükseltse de yüksek miktarda alındığında bu seviye tam tersine düşüşe geçmektedir. Sürekli içildiğinde bu durum daha vahim bir hal almakta ve lüteinleştirici hormonların da azalması nedeniyle testosterone, uzun vadede azalma göstermektedir. Bilimsel olarak alkol ve vücut geliştirme ilişkisi üzerine yapılan araştırmalar sonucunda görüldüğü gibi tamamen tahrip oluşturan alkol hiçbir olumlu bir etkiye sahip değildir. Normal insanların dahi birçok sağlık sorunu yaşayabileceği bu içecek türü, vücut geliştirme sporu ile ilgilenen kişilerin de vücutlarında tahribat gösterdiği gibi yapılan çalışmaların da ilerlemesini engellemektedir.

Kaynak:http://vucutgelistirmehareketleri.org/alkolun-vucut-gelistirmeye-olan-etkileri/

Çok basit ve kolay anlaşılır bu paylaşımı yapman sayesinde alkolle arama bir adım daha mesafe koydum .Benim gibi birine çok faydalı oldu . Teşekkürler .
(haftada üçe inmiştim, bugün itibarı ile iki olacak)

Çok basit ve kolay anlaşılır bu paylaşımı yapman sayesinde alkolle arama bir adım daha mesafe koydum .Benim gibi birine çok faydalı oldu . Teşekkürler .
(haftada üçe inmiştim, bugün itibarı ile iki olacak)

Uzun süre alkol tüketiminden sonra bir anda bırakmamak mantıklı karar psikolojik etkileri yorucu olabilir mantıklı bir yol rica ederim :eyes:

Back
Yukarı