Aklımda Kalan soruların Hepsi :)

Öncelikle merhaba hocalarım,abilerim.Aklımda kalan soruları bir başlık altında topladım.Ve bu sorular aklımdayken verimli spor yapamıyorum.Biraz kendimden bahsediyim;Adım kubilay ,15 yaşındayım bu yaz 16 ıma gircem,64,5 Kiloyum,boy 1.70 ,ve 1 aydır Fitness a gidiyorum(Gitmeden önce 4 ay boyunca mekik şınav barfiks yaptım)

1.SORU
Programım da Boyu etkileyecek bir hareket varmı?
Program:Chest press-dumbell fly-bater fly-dumbell curl-telde curl-leg press
Lat pulldown-shoulder press-tek dumble öne-laterel-telde düz triceps-tek dumblee triceps -leg ex7

2.SORU
Bu antremanı uygularken Kendimi zorluyacak düzeyde ağırlıklarla giriyorum.Yani ağır giriyorum biraz.Boy uzamasını engellermi bu durum? Bir yerde okumuştum çünkü Ağır girmeyin Bişey bişey kapakcıkları kapanır boy uzamaz gibisinden.

3.SORU
Kesinlikle bir beslenme programı hazırlamalımıyım?Çünkü hem Boy bakımından hemde vücüt geliştirme bakımından çok öneriyolar?

TEŞEKKÜRLER

arkadaşım boy gelişimini engellemez kesinlikle tabi halter ve squats çok hafif kilolarla yapmanı tavsiye ederim çünkü fazla yüklenirsen boy uzamasına sorun çıkarabilir hareketleri yaparkene ayakta yapmak yerine oturarak yapmayı tercih et daha fazla verim alırsın be omurgana yüklenmessin
beslenme konusundada kendini çok sıkma 15 yaşındasın daha yağdan uzakdur dengeli ve sağlıklı beslen program konusunda kafana takılan bişey olursa sorabilirsin

Arkadaşlar bir çok ilk okul ve lisenin bahçesinde basketbol potaları var ve genelde de mesai dışında halka açık oluyor.Bence haftada 1-2 defa gdip tek başınıza da olsa bir kaç smaç atma çalışması fena olmaz.ÖZellikle de 20 nin altındaki genç arkadaşlarımızda rutin hale getirirlerse uzun dönemde boy açısından çok faydalı olacağı kesin.Aynı zamanda da bütün vucudunuzu çalıştıracağınız için dolaylı olarak kardiyo da yapmış olursunuz.Sadece ağırlık kaldırmayla sınırlamayın spor hayatınızı derim.

Back
Yukarı