Ailemin küçük düşünmesi !!!

ya ben mi anormalim çevremdekiler mi çözemedim.Aksam evde salonda sohbet ederken konu döndü dolaştı benim geleceğime geldi annem olsun babam olsun gerekse dedem olsun 4 milyar maaşla çalışıyormuşsun fizyoterapistyen ol hem iş açığıda varmış kolay iş bulursun diyorlar ben aileme tutup hayallerimi anlatıyorum ben bilgisayar mühendisi olucam ileride kendi şirketimi kurucam teknolaji ile yarışan bir yazılım donanım şirketi kurucam diyorum...babamın tepkisi olum aklını başına al bilgisayar mühendisleri işsiz kalıyor fizyoterapistyenlere 4 milyar maaş veriyolar bu işte çalış böyle şeyler hayal kurmakla olmaz diyor dedemin tepkisini hiç söylemiyorum hadi ailemi geçtim eski kafalıdır benim rahat etmemi istiyolardır falan filan de dönüp bakıyorum arkadaşlarıma, arkadaş ortamında konusuyoz hepsi aynı 3000-4000 liralık işte çalışıyım yeter bana bana diyorlar sorun bende mi çözemedim gitti insan hayal etmeden bir şeyi nasıl başarabilir önümde milyarder olmak varken ben gidip 3000 liraya neden çalışayım bir he şirket kurduktan sonra batamaz mıyım batarım gidip sanayide 2000 milyara amelelik yaparım en azından kalbim rahat olur arkama bakınca denedim başarısız oldum diyebilirim...

Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçme. Ailen de zamanla destek olacaktır. Yeterki çabala ve çabanı onlara göster. Hayal etmek başarmanın yarısıdır. Gerçekçi olmak gerekirse tabi ki kolay değil ama denemeden de bilemezsin.
Gerçekten büyük bir çaba göstermen lazım. Çok çalışman gerek tembellik yok :)
Beacon Hills'den gönderildi.

günümüz gençliği aslında eski insanlardan çok daha az girişimci çoğu gence bakıyorum tek hayali 8 saatlik mesai yapıp garanti iş bulup yaşayıp gitmek hiç belki yeteneğim vardır bir sanat dalında yada şirket sahibi olayım diye riske giren yok neyse hedefin olması çok iyi asla hayallerinden vazgeçme çevren ilk başta kızar ama sonra alışırlar hele ki birde başarılı olursan seninle gurur duyarlar kaldıki başarısız olsan bile en azından denedim sınırları zorladım dersin ilerde pişman olmazsın yani her açıdan iyi

Son düzenleme:
Güzel kardeşim,
hayallerinin peşinden gitmek konusunda ne kadar ciddi olduğunu bir tart önce.Bu iş gençlik hevesimi? yoksa cidden bir hayat felsefesi mi senin için? Bunu düşün.
Hayallerinle ilgili yeteneklerini bir gözden geçir.Yetenek,çok çalışma, fedakarlık (hayattan,zamandan,karşı cinsten,aileden,dostlarla geçecek zamandan vs.ödün verme) konularında ciddi düşünmelisin.Bu işte zekayla birlikte,emek sarf etmek,azim göstermek,YILMAMAK çok daha önemlidir.

İnşaallah kendini derinlemesine tarttıktan sonra, hayallerinin peşinden gitmeyi seçebilecek durumda olursun.Zira memleketimizin, kendi kendine değil, diğer insanlarımıza da faydalı olabilecek şahıslara ihtiyacı var..
Sağlıcakla kal,

Sırf aile istiyor diye lisede elektrik bölümüne gitmek zorunda kaldım bilgisayara gitmek varken ama amacımdan vazgeçmedim üniversitede bilgisayar bölümüne gitmeyi planlıyorum kafana yatırsa sende kendi kafana gideni yap ancak uzun uzun düşmen lazım gelecekte boş gezmekte var.

Merak etme bizimkilerde öyle :) Hepsi 3-4 milyar maaş alıyor iyimiş falan fakat benim amacım boğaziçi işletme kazanıp hem iyi bir kariyer hem iyi bir maaş. bu sene sınava giricem sürekli çalışıyorm inş ulaşıcam. sende vazgeçme. Sen konuşma bırak. Çalış başar öyle cevabını ver :)

Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçme. Ailen de zamanla destek olacaktır. Yeterki çabala ve çabanı onlara göster. Hayal etmek başarmanın yarısıdır. Gerçekçi olmak gerekirse tabi ki kolay değil ama denemeden de bilemezsin.
Gerçekten büyük bir çaba göstermen lazım. Çok çalışman gerek tembellik yok :)
Beacon Hills'den gönderildi.
teşekkür ederim bu forumda da yalnız olacam diye korkmustum :)
günümüz gençliği aslında eski insanlardan çok daha az girişimci çoğu gence bakıyorum tek hayali 8 saatlik mesai yapıp garanti iş bulup yaşayıp gitmek hiç belki yeteneğim vardır bir sanat dalında yada şirket sahibi olayım diye riske giren yok neyse hedefin olması çok iyi asla hayallerinden vazgeçme çevren ilk başta kızar ama sonra alışırlar hele ki birde başarılı olursan seninle gurur duyarlar kaldıki başarısız olsan bile en azından denedim sınırları zorladım dersin ilerde pişman olmazsın yani her açıdan iyi
çevreme bakınca anormallik bende diyo korkmustum teşekkürler :)
Güzel kardeşim,
hayallerinin peşinden gitmek konusunda ne kadar ciddi olduğunu bir tart önce.Bu iş gençlik hevesimi? yoksa cidden bir hayat felsefesi mi senin için? Bunu düşün.
Hayallerinle ilgili yeteneklerini bir gözden geçir.Yetenek,çok çalışma, fedakarlık (hayattan,zamandan,karşı cinsten,aileden,dostlarla geçecek zamandan vs.ödün verme) konularında ciddi düşünmelisin.Bu işte zekayla birlikte,emek sarf etmek,azim göstermek,YILMAMAK çok daha önemlidir.

İnşaallah kendini derinlemesine tarttıktan sonra, hayallerinin peşinden gitmeyi seçebilecek durumda olursun.Zira memleketimizin, kendi kendine değil, diğer insanlarımıza da faydalı olabilecek şahıslara ihtiyacı var..
Sağlıcakla kal,
ben normalde üniversite olarak egeye gidicektim ama egeden istanbula gelince çevrem olmaz diye direk istanbul da okumayı bile göze aldım itü ye gidicek kadar çalışmasamda yıldız teknik veya marmaraya giderim :)
Sırf aile istiyor diye lisede elektrik bölümüne gitmek zorunda kaldım bilgisayara gitmek varken ama amacımdan vazgeçmedim üniversitede bilgisayar bölümüne gitmeyi planlıyorum kafana yatırsa sende kendi kafana gideni yap ancak uzun uzun düşmen lazım gelecekte boş gezmekte var.
ben işinde iyi olan birinin aç kalıcağını düşünmem iyi bir bilgisayar mühendisi olursan iş sana gelir :) allahtan ailem baskıcı bir aile diyil öyle olsa idi her gün kapışırdık :D
Merak etme bizimkilerde öyle :) Hepsi 3-4 milyar maaş alıyor iyimiş falan fakat benim amacım boğaziçi işletme kazanıp hem iyi bir kariyer hem iyi bir maaş. bu sene sınava giricem sürekli çalışıyorm inş ulaşıcam. sende vazgeçme. Sen konuşma bırak. Çalış başar öyle cevabını ver :)
işte ben bunu anlamıyorum benim 50 milyar veya milyonlar kazanan adamdan ne eksiğim var tek eksiğimiz cesaret :D

ya ben mi anormalim çevremdekiler mi çözemedim.Aksam evde salonda sohbet ederken konu döndü dolaştı benim geleceğime geldi annem olsun babam olsun gerekse dedem olsun 4 milyar maaşla çalışıyormuşsun fizyoterapistyen ol hem iş açığıda varmış kolay iş bulursun diyorlar ben aileme tutup hayallerimi anlatıyorum ben bilgisayar mühendisi olucam ileride kendi şirketimi kurucam teknolaji ile yarışan bir yazılım donanım şirketi kurucam diyorum...babamın tepkisi olum aklını başına al bilgisayar mühendisleri işsiz kalıyor fizyoterapistyenlere 4 milyar maaş veriyolar bu işte çalış böyle şeyler hayal kurmakla olmaz diyor dedemin tepkisini hiç söylemiyorum hadi ailemi geçtim eski kafalıdır benim rahat etmemi istiyolardır falan filan de dönüp bakıyorum arkadaşlarıma, arkadaş ortamında konusuyoz hepsi aynı 3000-4000 liralık işte çalışıyım yeter bana bana diyorlar sorun bende mi çözemedim gitti insan hayal etmeden bir şeyi nasıl başarabilir önümde milyarder olmak varken ben gidip 3000 liraya neden çalışayım bir he şirket kurduktan sonra batamaz mıyım batarım gidip sanayide 2000 milyara amelelik yaparım en azından kalbim rahat olur arkama bakınca denedim başarısız oldum diyebilirim...
Karşındaki ailen olabilir fakat kimse kendinden daha iyisini yanında istemez

Hayallerinden vazgeçme yeter ki iste çalış çabala birşeyler yap.Sonuç elbet seni tatminkar edicektir ALLAH yardım eder sen yeter ki iste ! ailene gelicek olursak onlarda oğullarının geleceğini ilerde iyi bir işe girmesini istiyorlar sakın onlarada kızma.Tatlı dille herşeyi yerli yerine oturt kararlı isen bilgisayar mühendisliği işi yapabilirsin çok yüksek meblahalar kazanıyor.Reel hayatında başarılar dostum

tatlı dille anlattım ama nasıl diyim bana piskolojik harekat uyguluyolar yok olum diş hekimi ol yok fizyoterapist ol yok bilmem ne ol şonuçta karşındaki annen ve babam bir şey de diyemiyorsun...

Sen vazgecme illaki bir sure sonra naparsan yap modunda olacaklardir. Hayallerinin pesini asla birakma. Onlar ailen ama sen de bir bireysin. Kendi kararlarini verebilmeye aklin ve hakkin var. Kimse senin yerine karar veremez. Onlar 3idiots'u izlet tam senin durumuna uygun sanirim:)

NE OLURSA OLSUN HAYALLERİNİ TAKİP ET HAYAT SENİN

1 KERE YAŞAYACAKSIN KİMSEYİ DİNLEME

ŞUNUN ŞURASINDA OLSA OLSA 70 YILLIK BİR ÖMRÜN VAR VE HER GEÇEN DAKİKA AZALIYOR

OLABİLDİĞİNCE MUTLU OL

BU ARADA :AİLENE MİCROSOFT'UN SAHİBİNİN,FACEBOOK'UN SAHİBİNİN NE İŞ YAPTIĞINI HATIRLAR.GOOGLE'NİN MİLYON DOLARLARI HANGİ BÖLÜM ÇIKIŞLI ELEMANLARA VERDİĞİNİ DE HATIRLAR.

MESLEĞİN AZ PARA KAZANMAYA ÇOK UYGUN EVET AYDA SADECE BİN LİRAYLA ÇALIŞAN BİRİ OLABİLİRSİN.

ANCAK AYNI ZAMANDA MESLEĞİN MİLYONLAR KAZANMAYADA ÇOK UYGUN.YETERKİ HIRSIN,AZMİN VE YARATICILIĞIN OLSUN.

HAYALLERİNİ SATMA !

Sen vazgecme illaki bir sure sonra naparsan yap modunda olacaklardir. Hayallerinin pesini asla birakma. Onlar ailen ama sen de bir bireysin. Kendi kararlarini verebilmeye aklin ve hakkin var. Kimse senin yerine karar veremez. Onlar 3idiots'u izlet tam senin durumuna uygun sanirim:)
aile yapımız 3 idiots la aynı değil :D

Ben fizyoterapi ve rehabiliyasyon bolumunde okuyan bir ogeenci olarak soyluyorum ki annenin babanin dedigi gibi okul bitince 4 milyar maas almiyorsun. ha alanlar var mi var ama onlar kucuk bi azinlik ve genelde dogu vilayetlerinde calisiyorlar. Bende bu bolumden once bilgisayar muh. düşünüyordum hatta ciddi ciddi kafaya takmistim ama bu bolum bana daha uygun geldi daha çekici geldi. Okumasi zordur ama sartlari tam benlik. Ayrica mezunlar fizyoterapistyen degilde fizyoterapist unvanini aliyorlar :)
Diyecegim o ki parasi icin bolum okunmz sen kendi hayallerinin pesinden kos

Bi 10 yil sonra benim petrol ofisinde müdür ol sen baskan.Ben de aynı dertten muzdaribim ama vazgecmiyorum su yasımda sektör kovalamaya basladim bildigin

Hayallerinin peşinden koş ileride keşke diyerek mutsuz olmaktansa başarısız olman daha iyidir.

Hangi işte mutlu olacağını düşünüyorsan o işi yap...Sana bir örnek vereyim. ..Ben hukuk fakültesi mezunuyum. .yüksek lisans yaparken tanıştığım, araştırma görevlisi olarak çalışan sınıf arkadaşım, hukuku ailesinin zoruyla seçmişti. Anlayacağın üzere çok başarılıydı, iyi bir işi vardı ama mutsuzdu....ve sonunda hayatına son verdi. ..ben bu olayı birebir yasamasaydim, sana kesinlikle; ailenin sözünü dinle, sevmesen bile kolay iş bulup iyi para kazanabilecegin bir meslek seç derdim, ama herşey kariyer veya para değil. ..Sonuç olarak; tamamen hayalperest de olmadan, ülke koşullarını ve gerçeklerini de gözeterek ve en önemlisi, mutlu olacağını düşündüğün mesleği seç. ...Yolun açık olsun, başarılar.

Back
Yukarı