Afedersiniz ama dur demenin zamanıdır !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sitelerinde gördüğüm bazı ülkeleri kabataslak yazdım. Bu liste çok daha uzayabilir. Yukarıdaki linklere bakabilirsiniz. Genel anlamda sportif olarak bu ülkelerin tamamından açık ara iyiyiz fakat body building açısından bu ülkelerin bazılarından bizden daha kariyerli sporcular çıkmış olabilir. Örneğin Victor Martinez-Dominik Cumhuriyeti. (Bu arada Nasser El Sonbaty'nin babası Mısırlı-Annesi Yugoslav fakat doğma büyüme Almanyalıdır.)

Bu ülkelerden bizdeklerden iyi bazı vücut geliştirmecilerin çıkması Surinam'da, Sri Lanka'da, Guatemala'da, Irak'da, Suriye'de satılan ürünler için "Türkiye'de satıldığına" sevinmem gerektiği anlamına da gelmez. Sonuçta ticaret ekonomik bir faaliyettir ve biz bu ülkelerden çok daha iyiyiz.

ticaret ekonomik bir faaliyet olabilir bu pazar o beğenmediğin ülkelerde büyükse tabiki adam oraya şube açacak... bu arada sen prolardan örnek vererek baya uzaklara gitmişsin ama netten bulup amatör ifbb asya, afrika yada diğer federasyonların o kıtalar için yarışmalarına bak dudağının uçuklayacağına eminim... kuveytte ve bikaç arap ülkesinde oxygen gym var, fotolarına bak türkiyedeki en büyük salon oranın dinlenme odası olabilir belki... sevin yada sevinme o senin bileceğin iş ama bilginin olmadığı bir konuda yanlış konuşuyorsun...

ticaret ekonomik bir faaliyet olabilir bu pazar o beğenmediğin ülkelerde büyükse tabiki adam oraya şube açacak... bu arada sen prolardan örnek vererek baya uzaklara gitmişsin ama netten bulup amatör ifbb asya, afrika yada diğer federasyonların o kıtalar için yarışmalarına bak dudağının uçuklayacağına eminim... kuveytte ve bikaç arap ülkesinde oxygen gym var, fotolarına bak türkiyedeki en büyük salon oranın dinlenme odası olabilir belki... sevin yada sevinme o senin bileceğin iş ama bilginin olmadığı bir konuda yanlış konuşuyorsun...

Bilgimin olmadığını nasıl anladınız? Bilgim var, herkesin tanıdığı 2 sporcudan örnek verdim sadece. Burada amatör sporcuların isimlerini vermemin gereği yok. Vücut geliştirmenin Arap dünyasında ve kuzey afrika'da popüler bir spor olduğunu da biliyorum. Bizzat yaşayarak gördüm. Supplementlerin bir ülkedeki satılabilirliğini o ülkedeki başarılı sporcu sayısı belirlemiyor. Ekonomi olmadan hiçbir şey olmaz. Parayla satılıyor bu mallar. Neyse o ülkeleri hiç saymadım sayın, neredeyse bütün dünyada satılan ürünlerin Türkiye'de de fahiş fiyatlara satıldığına sevinecek değilim.

Bilgimin olmadığını nasıl anladınız? Bilgim var, herkesin tanıdığı 2 sporcudan örnek verdim sadece. Burada amatör sporcuların isimlerini vermemin gereği yok. Vücut geliştirmenin Arap dünyasında ve kuzey afrika'da popüler bir spor olduğunu da biliyorum. Bizzat yaşayarak gördüm. Supplementlerin bir ülkedeki satılabilirliğini o ülkedeki başarılı sporcu sayısı belirlemiyor. Ekonomi olmadan hiçbir şey olmaz. Parayla satılıyor bu mallar. Neyse o ülkeleri hiç saymadım sayın, neredeyse bütün dünyada satılan ürünlerin Türkiye'de de fahiş fiyatlara satıldığına sevinecek değilim.

bi de bu altı çizili yerlere benim bahsettiğim o ülkelerdeki tesisleri ekle anlarsın satılabilirlik var mı yok mu? senin bilgin var ama ben bu işi yapıyorum hem antrenör olarak hem de supplement mağazası işleterek... ;)

bi de bu altı çizili yerlere benim bahsettiğim o ülkelerdeki tesisleri ekle anlarsın satılabilirlik var mı yok mu? senin bilgin var ama ben bu işi yapıyorum hem antrenör olarak hem de supplement mağazası işleterek... ;)

Benim size saygım var. Forumdaki yorumlarınızdan istifade ettiğim de oluyor. Konu tesisler veya vücut geliştirmenin 3. dünya ülkelerinde ne konumda olduğu falan değildi. Supplement fiyatlarından buraya geldi. :) Yorumlarınız için teşekkür ederim.

cahil cahil konuşma.
tamam bizde isteriz 50 lira olsun.
amerikaya gitmişsin aferim sana git orda takıl protein tozu ye.
bu yaz amerikadaydım ve 1 bavul dolusu supplement getirdim.
amerikada 16.50 ne 16.50 ?
tek bir örnek vericem sana
animal pak amerikada 35.99 en ucuzu. 40 dolar desen 75 tl vergiler kargo vs vs zaten en ucuz 110 falan ediyor adamlarda üzerine 20 tl kar koyuyor.
millete saldırma sen bu ürünleri satıyorsun falan diye.
seni uyarıyorum uzaklaştırılırsın forumdan...
türkiyede 130 - 150 civarı

cahil cahil konuşma.
tamam bizde isteriz 50 lira olsun.
amerikaya gitmişsin aferim sana git orda takıl protein tozu ye.
bu yaz amerikadaydım ve 1 bavul dolusu supplement getirdim.
amerikada 16.50 ne 16.50 ?
tek bir örnek vericem sana
animal pak amerikada 35.99 en ucuzu. 40 dolar desen 75 tl vergiler kargo vs vs zaten en ucuz 110 falan ediyor adamlarda üzerine 20 tl kar koyuyor.
millete saldırma sen bu ürünleri satıyorsun falan diye.
seni uyarıyorum uzaklaştırılırsın forumdan...
türkiyede 130 - 150 civarı

lan aptalmı diyim ne diyim size 75 lira kargo vergi veriyosan zaten gerizekalısındır mal 75 liraya amerikaya gidip alır gelirim lan

editleyin banlayın şimdi emperyalist pçler

Şu son sözünüz aklıma şu klasik fıkrayı getirdi sayın diez,

cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş niçin türkiyenin kazanından kimse çıkmıyor yoksa orda günahkar yokmu?
zebani: olmazmı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor...

Halimiz bundan ibaret. Bu yüzden ilerisi için çok da ümitli değilim.

harikasın thums:

75 lira kargo parası Supplement şirketlerinin marifeti mi? Yaptığın bunca cahilce yorumun üstüne bir de forum üyelerine hakaret etmen çizmeyi aştığın anlamına geliyor.

lan aptalmı diyim ne diyim size 75 lira kargo vergi veriyosan zaten gerizekalısındır mal 75 liraya amerikaya gidip alır gelirim lan

editleyin banlayın şimdi emperyalist pçler

harikasın thums:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı