Aşırı zayıflık ve boy sorunu

Merhaba öncelikle 1 aydır BB yapıyorum.Fakat BB ile ilgili önyargılarım ve amacıma ulaşamama gibi şüphelerim söz konusu bu yüzden burdaki bilir kişilere sorma ihtiyacı hissettim.

Boy: 1.77

Kilo: 56

Ergenlik döneminde olduğumdan ve BB yapmanın ergenlik döneminde kemiklerin erken sertleşmesine neden olduğunu duydum bu yüzden size her 3 haftada bir başa aldığım programı yazayım bu programın boyumun kısalmasına neden olurmu sizce onu öğrenmek istiyorum.

I hafta

Bench press
İnc.dump press
İnc dump fly 4X8
Pullower
Zbar curl
Alternate curl
Dump scotcurl

II.hafta

Lat pull down
Rowing mach
Front Pulldown
Dump Rowing
Kickback 4x8
Ez bar tricep
push down

III hafta

ower head dump pr.
Dump front rise
shoulder press 4x8
Leg etl
calf

ayrıca hocamdan kilo almak için neler yemem gerektiğini sordum ve sadece akşamları yatmadan önce cicibebe bebek bisküvisi ve süte çikolata karıştırarak içip yatmamı tavsiye etdi fakat ben bu şekilde kilo alıcağımı zanetmiyorum mümkünse kilo alabilmem için program ve (protein hapı vs...) şeyler önerebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Gece süt içme yatmadan 2 saat önce hiç bir şey yiyip içme. Gece içilen süt büyüme hormonu salımını düşürür ve boy uzamanı engeller bu durum.

Gelişim çağında olan kişilerin ağırlığın altına girmeleri tavsiye edilmez. Bu sporu seviyorsan ve devam etmek istiyorsan vucudunu fazla zorlayacak ağırlıklardan kaçınmanı tavsiye ederim. Boy uzamasının duracağını zannetmiyorum fakat yavaşlayabileceğini düşünüyorum. Yaşının 17 olmasına rağmen boyunun 1.77 olması gayet iyi bence. Beslenme konusuna gelince düzenli beslenmen şart. Özellikle sabah kahvaltısını boş geçmemeni öneririm. Yumurta olsun peynir olsun bu yiyeceklerden bolca tüketmeni öneririm. Antremandan önce ve sonra et ürünleri (tavuk göğüsü,Biftek) gibi yiyeceklerinde sana yararı olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

peki benim şu an yaptığım programda boy uzamamı kısıtlayacak bir şey varmı ayrıca bu beslenme programı yeterlimi sence yoksa bir diyetisyene gözükmelimiyim?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:43 ----------

Merhaba öncelikle 1 aydır BB yapıyorum.Fakat BB ile ilgili önyargılarım ve amacıma ulaşamama gibi şüphelerim söz konusu bu yüzden burdaki bilir kişilere sorma ihtiyacı hissettim.

Boy: 1.77

Kilo: 56

Ergenlik döneminde olduğumdan ve BB yapmanın ergenlik döneminde kemiklerin erken sertleşmesine neden olduğunu duydum bu yüzden size her 3 haftada bir başa aldığım programı yazayım bu programın boyumun kısalmasına neden olurmu sizce onu öğrenmek istiyorum.

I hafta

Bench press
İnc.dump press
İnc dump fly 4X8
Pullower
Zbar curl
Alternate curl
Dump scotcurl

II.hafta

Lat pull down
Rowing mach
Front Pulldown
Dump Rowing
Kickback 4x8
Ez bar tricep
push down

III hafta

ower head dump pr.
Dump front rise
shoulder press 4x8
Leg etl
calf

ayrıca hocamdan kilo almak için neler yemem gerektiğini sordum ve sadece akşamları yatmadan önce cicibebe bebek bisküvisi ve süte çikolata karıştırarak içip yatmamı tavsiye etdi fakat ben bu şekilde kilo alıcağımı zanetmiyorum mümkünse kilo alabilmem için program ve (protein hapı vs...) şeyler önerebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar şu soruma yanıt alabilirmiyim benim üstte yazdığım hareketler boy kısalığına yol açarmı ? teşekkürler

ben de 94 lüyüm, 1,78 boy 58 kiloyum

spor yapmadan kilo almaya çalışıcam yazın sadece yiyerek, ama sanmıyorum alabileceğimi..

sen de boya takmışısın 1,77 artık uzamasan da olur yeter

çevremdeki çoğu kişi 1.85 den aşşağı olmayınca gerçekden bu psikolojik bir sıkıntı doğuruyor ve bende aşırı özgüven eksikliği yaratıyor bu yüzden boy çok önemli benim için :)

arkadaşlar dahayla bütün sorunlarıma yanıt alamadım lütfen bütün sorularıma düzgünce cevap verirseniz sevinirim çok ihtiyacım var bu sorduğum bilgilere çünkü teşekkürler.

Back
Yukarı