Öncelikle İyi Akşamlar.
Sizler Gibi Bu Sporda Biryerlere Gelmiş ve Bize Ekol Olacak Kişilerden Gerçekten Bu Forumda Cok Faydalı Bilgilere SAhip Oldum.Bunun İçin Öncelikle Sizlere Teşekkür Ediyorum.
Bunun Yanında Tekrardan Forumlardan Kazandığım Bir Bilgiyi , Bu Konuyla Alakalı Olduğu İçin burda Açmak İstiyorum.Bölgesel Zayıflama Olmadığını Defalarca Forumda Okudum Fakat Aynı Forumda Şu Bilgilerede SAhip Oldum.Vucut Yağ Yakımına Başladıktan Sonra , Yani Antremana Başlayıp Yağ yakımı Sürecine Girdigimiz Anda Vucut En Fazla Yağı Çalışan Bölgelerden Yakıyor.Buda Şu Demek Olmuyormu Örnegin İyice Isındıkdan Sonra Mekik Çeken Birisinin Harcadıgı Efora Dayalı Olarak Yaktığı Yağlar Mekik bölgesi Karında Oldugundan Karın Bölgesinden Değilmidir?Belki Azdır Ama Azda Olsa Programımıza Bölgesel Yerlere Ağırlık Vermek Gerekmiyormu??
Örnegin x= Bir Program Olsun
Beli Yağlı Bir Kişi x Programına Extradan +100 Cakımekik Koyaması Gerekirken
Göbegi Yağlı Bir Kişi X programına Extradan +100 Normal Mekik Koyması Gerekmezmi?
Yani Benim Bu Bütün Forumdan TOpladıgım Anafikir Şuydu , Bölgesel Yağ Yakımı Bulunmamaktadır Fakat Antreman Ortasında Yapılan Bölgesel Hareketlerde Vucut O Bölgedeki Yağları Daha Fazla Kullanarak Enerjiye Çevirir....
Burda Aklıma Takılan Tek Soru Şu Oluyor , Erkeklerin Yağ Deposu Göbekleriyken Kadınların Kalça Kısımları Oluyor.Peki Yağ Depomuz Göbek Kısmıykende Benim Yazdığım Durum Geçerli Oluyormu?
Tekrardan Teşekkür Ediyor İyi Forumlar Diliyorum...
Öncelikle yazılarınızı okudum, bendede aşırı bir göbek sorunu vardı ve su an bir nebze olsun bu durumu duzelttim. 118 cm bel çevresinden 93 cm indirdim.
şu an için diyetimde yaptıgım tek değişiklik, basit şekerden uzaklaşmak ve yağı biraz azalttım aynen yemeğe devam ediyorum.
sorunuza gelecek olursak, daha öncede kesinlikle belirtildiği gibi, bel ve karın yağının eritilmesi için, gunde 1000 mekikte çekseniz bu işe yaramıcaktır.
Cunku yağın yakılabilmesi için oksijenli enerji üretimi (Aerobik) egzersizleri mutlaka yapılması gerekir.
vücudu yağlı olan birisinin, mekik çekmesine pek fazla gerek yoktur. Bununda sebebi daha oncede söylendiği gibi karın kaslarının sertleşmesi kişiyi daha da göbekli yapar.
Koşuda iyi bir karın kası çalıştırıcı egzersizdir yürüyüşte. Ancak tabiki bunların birinci amacı Kan dolaşım sistemini iyileştirmek ve yağ yakımını sağlamak, kisinin kondüsyonunu arttırmaktır.
Etkili yağ yakımı icin neler yapılabilir?
Kesinlikle suresi 30-45 dakika arası olan aerobik calışmaları (yüzme, koşu, kürek çekme, ip atlama, bisiklet)
Yukarıda saydıklarımı kesinlikle form durumu berbat insanlar bile yerıne getirebiliyor.
Eğer kendinizi yeterince güçlü hissediyorsanız şayet, hiit antremanlarını denemenızde oldukça fayda var bence.
Cunku bende uzun yol bisikletçisi iken, nasıl oldugunu anlamadan buyuk oranda kilo almıstım. tabi bunda off yani kış donemlerinin etkisi var.
Uzunkardio ise en uzununu ben yaptım ( bir gunde 20 saat pedal çevirdim 280 km yol gittim ) ve formum mukemmel olmasına rağmen tahmın edeceğiniz gibi epey kası yaktım vücudumda. Bu buyuk bir yıkım demektir.
İşte artık bisiklete devam etmemeye karar verdım ve önce vücudumu forma sokmanın pesindeyım.
Bu sırada hiit antremanları ile tanıstım. İnanın bir insan saatlerce kardio yapsın, ama biride çıksın 20 dakika hiit antremanları yapsın uzun kardio yapan kisiden oldukça formunda kondüsyonu artmıs ve hem fizyolojik hemde zihinsel olarak daha fazla iyi hissedecektir. Metabolik hız oldukça yükselecek ve yağ depolanması daha da azalacaktır.
Bence ilk etapta karın hareketleri yapmayın, sadece sırt kaslarını guclendirmek icin ters mekik yapabilirsiniz.
Ayrıca, yerı gelmişken söyleyelim. Mekik çekmek hızlı hızlı eğilip kalkmak demekte değil.
Hareket gayet yavas ve dikkatli yapılması gerekiyor. Gözlemlerime göre herkezın yaptıgı en buyuk hata hareketleri hızlı hızlı yapmak.
Bir süre bence karın çalısmalarını azaltın, cunku bölgesel yağ yakımı yoktur ve vücut yağ oranı dusmedikce karın kası yapmaya calısmanın insanı daha göbekli göstereceğini söyleyebilirim.
saygılar.