Aşırı gelişmiş trapez

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cesf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cesf

Üye
Evet sorunum trapez bölgesi arkadaşlar. Trapezlerin gelişmiş olmasından memnun olan birçok işi vardır elbet ama ben değilim.çünkü boynum ve suratım çok küçük gözükmeye başladı. İlk aylar böyle bir sorunum yoktu. 40 gün kadar çok az antrenman ve kalori artırımıyla 7 kilo aldım.yağ oranın da 25 den yüksek.ama çok kilo biri de değilim.

Trapezlerin bu görüntüsünden kurtulmak için ne yapmalıyım.yağ oranını düşürsrm eski haline döner mi? Ama kollarım da yeterince büyük değil daha da küçülsün istemiyorum.

Bu arada boy 1.78 civarı ve omuzlarm da baya geniş ama yine trapezler kötü duruyor. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü kafaya çok takıyorum ayrıca large elbiselerde bile trapezbölümü tam oturmuyor.

Buyuk ihtimalle hareketlerin formunda yanlislik var ve trapezi devreye cok sokuyorsun. Ozellikle triceps hareketleri ve omuz hareketlerinde ornek vermek gerekirse lateral raise, momentumu minimuma indirip sadece ilgili kasi devreye sokup trapezlerini gevsetmelisin. Bu trapezlerinin daha da gelismesini engelleyecektir.Yeni baslayanlarda ozellikle genetigi trapez konusunda musait olanlarda siklikla gorulen sorun olup dediklerime onem verirsen bu sorunun onune gecebilir, omuzlarin gelistikce de trapez orantisi gozune batmayacaktir.

Buyuk ihtimalle hareketlerin formunda yanlislik var ve trapezi devreye cok sokuyorsun. Ozellikle triceps hareketleri ve omuz hareketlerinde ornek vermek gerekirse lateral raise, momentumu minimuma indirip sadece ilgili kasi devreye sokup trapezlerini gevsetmelisin. Bu trapezlerinin daha da gelismesini engelleyecektir.Yeni baslayanlarda ozellikle genetigi trapez konusunda musait olanlarda siklikla gorulen sorun olup dediklerime onem verirsen bu sorunun onune gecebilir, omuzlarin gelistikce de trapez orantisi gozune batmayacaktir.
[DOUBLEPOST=1445792197][/DOUBLEPOST]Evet trapezi çok kullandıgimi geçte olsa ben de farkettim. Ama artık omuz hatta sırt için pulldown hareketlerine ara verdim. Omzum istediğim gibi oldu ama trapezler gözüme batmaya başladı. Biraz zayıflasam bir değişiklik olur mu acaba. Zaten aldığım kilolarına tamamına yakını yağdır byk ihtimal

Son düzenleme:
Back
Yukarı