Aşırı İsteksizlik ve Yorgunluk

Arkadaslar merhaba. Sporda 6. ayım ve son zamanlarda patlak veren yogunluk ve isteksizlik sorunum var. Yani önceleri spor yapmamak icin kendimi zor tutardım gercekten her gün icimde bi enerji olurdu spor icin. Fakat su son 1 aydır özellikle spora zar zor gidiyorum. Kendimi her zaman yorgun hissediyorum. Öyle ki spor yaparken esniyorum sürekli. Bunun sebebi ne olabilir ve buna nasıl bir çözüm bulabilirim

Beslenmen nasil. Haftada kac gun calisiyorsun. Antrman saatlerinimi degistirdin, yada agirmi giriyorsun idmanlari.

GT-I9190 cihazımdan gönderildi

Uyku düzenini oturttun mu yoksa arada geç saatlere kadar oturuyor musun ? Çünkü bende şu son 1-2 hafta gece 2-3 civarı yatıyorum gerçekten çok uykusuzluk çekiyorum buda enerjime yansıyor

Son düzenleme:
Beslenmen nasil. Haftada kac gun calisiyorsun. Antrman saatlerinimi degistirdin, yada agirmi giriyorsun idmanlari.

GT-I9190 cihazımdan gönderildi
Beslenmem eskisiyle aynı sayılır sadeece yaz geldigi icin karbonhidratı kıstım biraz. Antreman seklimde eskisine göre aynı piramit sistemi ve yapabildigim max agırlık. Önceden 6 gün giderdim simdi iste dedigim gibi isteksizlik yüzünden bunu 4e indirdim.
Uyku düzenini oturttun mu yoksa arada geç saatlere kadar oturuyor musun ? Çünkü bende şu son 1-2 hafta gece 2-3 civarı yatıyorum gerçekten çok uykusuzluk çekiyorum buda enerjime yansıyor

Uyku düzenim malesef uzun zamandır öyle. Gece 2 sabah 10-11. Ne kadar düzeltmeye calissamda düzeltemiyorum. Bende bundan kaynaklandıgını düsünüyorum ama öncedende böyleydi degisen bir sey yok

Değişen bir şey yok demişsiniz.Acaba sebep psikolojik mi ? Depresyon tarzı şeyler olabilir.Maalesef bende kafaya çok takanlardanım gereksiz şeyleri çok düşünürüm işte bu yüzden beyin tam kapasiteyle çalışamıyor bu nedenle de gün içinde enerjim düşüyor.

hocam biseylerde degisiklige git ne bilim yemek duzeninde olur antreman duzeninde olur youtubedan bodybuilding motivation videolari izle gaza felan gel :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzun süredir ağırlık antrenmanı yapanların bir hafta ara vermesi hem bu isteksizlik, motivasyon eksikliğine hemde eklemlerin ve tendonların dinlenmesine yardımcı oluyor.
Benim önerim bir hafta tamamen bırakın spor yapmayın diyet de yapmayın normal beslenin ev yemekleri yiyin. psikolojik ve fiziksel olarak tamamen dinlendirin kendinizi.
Bu yöntem bende her zaman işe yaramıştır, bu bir hafta sonunda, salona gidip ağırlık kaldırmak için can atar hale geliyorum.
Daha detaylı bilgi için google'a "deload" yazabilirsiniz.

günlük yasamındaki stres kaynaklı olabilir beslenme yetersizliği asırı antrenman kısaca herşey olabilir dinlenmemek çünki insanlar genelde o istekle fazla antrenman yapdıklarını farkedemio olabilirler çünki yeterince motivsyon istek ve o enerji vardır gibi ancak vücut tabi bunu fazla yukleninnce bu sekilde gösterio overtraining konusunu ciddi şekilde bir arastırırsan soruna gayet gzel cevap bulabilirsin

Back
Yukarı