Ağırlıksız squat hareketinde tekrar rekorunuz?

kaçkere eller ensede eğilip kalkabiliyorsunuz

• 50 den az tekrar

Votes: 73 25,9%
  • 50 ile 90 arası

Votes: 73 25,9%
  • 91 ile 150 arası tekrar

Votes: 35 12,4%
  • 151 ile 250 arası

Votes: 30 10,6%
  • 251 ile 375 arası

Votes: 14 5,0%
  • +375

Votes: 57 20,2%

• Total voters
    282
peki ağırlıksız squat boy uzamasını durdururmu yani hiç ağırlıksız bunu yapsak boy sorun olurmu
tamamen bilmiyorum ama boy uzamasını durdurması mantıksız olur omuzlarına bir yük binmediği için boyunun uzamasını engellemez bence..

epeydir bu hareketi yapmıyordum, anketi gördüm, gaza geldim bi yapayım dedim ayaklar omuz genişliğinde açık, yaylanmadan sakin sakin 261 tane yaptım tek seferde. Yaşım 14, bacaklarım sağlamdır ama dayanamadı bacaklarım şu an diz kapaklarım ve bacaklarım iflas etti. Ayağa kalkınca titriyorlar :D

bence kaç squattan çok kaç dakka squat pozisyonunda duvara yaslı kalabildiğiniz önemli. ya da kendinizi squatt'a master sanıyorsanız tek ayak duvara dayalı squat pozisyonunda kalmayı deneyin. çift bacak 5 dakka , tek bacak 1.20 dakka.

100'ü geçtim ama 150'yi bulamadım... Obez olduğum için kanımca bana göre iyi...

Favori egzersizim.

10 set ve yüzlerce tekrar çalışıyorum bu hareketi.

Yinede hacim veriyor bacaklara.

Bir süre sonra hacimlenme duracak sanırım.

sıçramalı 150 tane yapıyorum 375 i geçebileceğimi düşünüyorum bacaklarım bir hayli kuvvetlidir ama
251-375 arası oyladım

Ellerimi önde dimdik tutup yaptım 200 de belim ağrımaya başladı bende elerimi enseme koydum anca 300 ü buldum :) bacak'tan çok belim daha fazla ağrıyor.Neresi ağrıyor derseniz omur iliğin hemen yanından saglı sollu 2 hat geçiyor belin üst kısmında orta kısınlarına kadar olan bölge ağrıdı acaba neden?Şimdi yaptım kan ter içinde kaldım gidip bir duş alıyım :) Duşa girmeden bir 100tane daha çekem öyle girem hoşuma gitti :)

zamanında güreş yaparken (serbest stilde) ağırlıksız olarak 400-450 leri bulduruyorduk serbest stilde özellikle bacaklar hayati önem taşıdığı için çok fazla squat yapardık
3 gün önce denedimde formdan düştüğüm belli oldu 282 yapabildim

güzel hareket fakat diz kapaklarında sorun yaratabilir dikkat etmek lazım. birde askere gidenlerin çok aşina olduğu bir hareket. birde ördek yürüşünü denemenizi tavsiye ederim. insan 300 kere aynı hareketi yapınca çok tekrardan dolayı sıkıntı gelebiliyor ördek yürüyüşü tam bir işkence kısa zamanda 300+ kere squat yapmış kadar oluyorsunuz

-50 yi oylayan arkadaşları kutluyorum. Adamlar en azından sallamadan cevap vermiş helal olsun.nerdeyse -50yle +375 aynı :D sadece gülüyorum =)

bu harekete faydasız diyenleri anlamıyorum belki direk kası şişirmek olarak pek bir faydası yok ama bir kick boks cu için bu hareket faydasız diyemezsiniz fazla tekrar ve dayanıklılık açısından bacaklar için vazgeçilmez bir harekettir bunun yanında bu hareketi zıplayarak yapmak daha zordur ve daha iyidir.

Back
Yukarı