ağırlıkları kaldıramamaya başladım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dozzarn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar 23 eylülden beri salona gidiyorum. ağırlıkları güzel artttıra arttıra gidiyordum ama yakın zamanda bench'de ağırlıkları arttırmayı bırak rahatça yaptığım 20 kg bench'i yapamamaya başladım. yaptığım programdan ve besinlerden bahsediyim.
2 gün spor 1 gün off yapıyorum.
göğüs-ön kol,
omuz bacak,
sırt arka kol şeklinde programım var
beslenme olarak
sabah: 3 yumurta peynir zeytin
öğlen: yağı süzdürülmüş ton balıklı yarım kepek ekmeği
spordan sonra protein tozu
akşam: tavuk ve pilav
ara öğünlerde ne yediklerim belli olmuyor meyve bisküvi değişiyor

moralim bozulmaya başladı artık yorumlarınızı bekliyorum

aynısı bendede oldu sebebini tam bilmiyorum ama ben 1 hafta ara verdim düzeldi :) vucüdunda molaya ihtiyacı var galiba :)

göğüs ön kolda tricepsin çalışıyor göğüs çalışırken ön kolun çalışıyor, diğer gün omuz bacak omuz çalışırken de arka kolundan güç alarak çalışıyor diğer gün arka kol sırt sırtta bicepsin çalışıyor arka kol yine aktif. sen her antremanda arka kolunu çalıştırırsan nasıl kas büyüyüp güçlenip ağırlık arttırımına devam edebilir ki? Her seferinde daha 1 yılı bile dolmamış insanlara arnoldun yarışma programını yaptıranlar belki sana çözüm bulabilirler.

göğüs ön kolda tricepsin çalışıyor göğüs çalışırken ön kolun çalışıyor, diğer gün omuz bacak omuz çalışırken de arka kolundan güç alarak çalışıyor diğer gün arka kol sırt sırtta bicepsin çalışıyor arka kol yine aktif. sen her antremanda arka kolunu çalıştırırsan nasıl kas büyüyüp güçlenip ağırlık arttırımına devam edebilir ki? Her seferinde daha 1 yılı bile dolmamış insanlara arnoldun yarışma programını yaptıranlar belki sana çözüm bulabilirler.
programı salondaki hoca verdi kendi kafama göre yapmadım. önerdiğiniz bi split varmı

hocalar zaten mal herkese ezber program verdikleri için başlarından savmak için gönderiyorlar . spor geçmişin ne kadar ki senin split veriyorlar :D . benim bildiğim splitin mantığı çok sağlam bir seviyeye getirirsin vücudunu 2 sene filan geçer bazı bölgelerin gelişimi memnun etmez atıyorum kolun küçük gelir omuzların yeteri kadar büyümez 2 yıl sonra splite geçip ona daha iyi odaklanırsın. güçlü olursun kasların çabuk toparlar vs vs. sen daha vücuduna doğru düzgün kas geliştirmeden splite geçersen ohooo

Çok kısa sürede takılmış isen, örneğin 20 kilo bench kaldıramıyorsan büyük ihtimalle doğru itiş modelini hiç öğrenemedin, itişi doğru yaptığın takdirde ağırlıkların çok hızlı şekilde artıcaktır.
Bu başlangıç seviyesinde biri için beslenme, kaloriye göre çok daha önemlidir, işin temelidir. Tavsiyem boş bar ile önce doğru itiş tekniğini kavraman, sinir sistemine hareket yolunu öğretmen olur, ağırlıklar hızlı şekilde artacaktır, 20 kiloyu kaldıramamanın başka açıklaması olamaz.
2. konu ise saçma sapan idman düzenin, bunun yerinde fullbody yada upper lower body olarak hazırlanmış bir program seçmen daha mantıklı olur. Ama yeni bir programa geçiş yaparken, itiş, çekiş, çömelme ve eğilme hareket modellerini iyice kavramalısın. Ağırsağlam egzersiz rehberinde videolu açıklamaları mevcut, onlara bir göz atmanı tavsiye ederim. Şimdilik söylemek istediklerim bu kadar.

Çok kısa sürede takılmış isen, örneğin 20 kilo bench kaldıramıyorsan büyük ihtimalle doğru itiş modelini hiç öğrenemedin, itişi doğru yaptığın takdirde ağırlıkların çok hızlı şekilde artıcaktır.
Bu başlangıç seviyesinde biri için beslenme, kaloriye göre çok daha önemlidir, işin temelidir. Tavsiyem boş bar ile önce doğru itiş tekniğini kavraman, sinir sistemine hareket yolunu öğretmen olur, ağırlıklar hızlı şekilde artacaktır, 20 kiloyu kaldıramamanın başka açıklaması olamaz.
2. konu ise saçma sapan idman düzenin, bunun yerinde fullbody yada upper lower body olarak hazırlanmış bir program seçmen daha mantıklı olur. Ama yeni bir programa geçiş yaparken, itiş, çekiş, çömelme ve eğilme hareket modellerini iyice kavramalısın. Ağırsağlam egzersiz rehberinde videolu açıklamaları mevcut, onlara bir göz atmanı tavsiye ederim. Şimdilik söylemek istediklerim bu kadar.
bench de ağırsağlam'da gördüğüm gibi yapmaya çalışıyorum belde boşluk bırakıyorum göğüsü dışarı çıkarıp omuzları geri atıyorum ama tutuştu sıkıntı oluyor bileklerime baskı çok geliyor onu düzeltmeye çalışıyorum videolardan bakarak. önerdiğiniz bir program var mı ?

belde boşluk bırakma . ayakların yere sağlam bassın . içi pamuklu eldiven al ben de sinir baskısı oluyordu ellerde aldım kurtuldum bileklerinide bükme . bide dirseklerin geniş açıda olmasın vucuduna yakın olsun

bende split çalışırken 40 kg bench zor kaldırıyordum. fullbodye geçtim 3 ayda 65 kg 10 tekrara kadar düzenli arttı

Back
Yukarı