Ağırlık kaldıramıyorum

Arkadaşlar iyi günler yaklaşık 1 yıldır fitnessla uğraşıyorum kilo verme amacıyla başladım 20 kilo verdim , şu an yaptığım antrenmanlarda eskiye göre daha fazla ağırlık çalışıyorum fakat 3 set 20 adet yapmam lazımken zar zor 3 set 10 adet yapabiliyorum ve 3. 4. hareketten sonra diğer ağırlık hareketlerni yapamıyorum gücüm yetmiyor bu yüzden spor yaparken motivasyonum çok düşüyor bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ?

Ya ağırlık düşüreceksin ya da düşük tekrarlı ve yüksek setli devam edeceksin. Ayrıca sağlıklı besleneceksin. Antrenman öncesi de iyi enerji almalısın. Karbonhidratı doğru kullan. Enerji rezervlerin yeterince dolu da olmayabilir. Son olarak da sayılara değil, hissettiklerine bak. 10 tekrar da hedefine götürür 20 tekrar da. Doğru çalışmak asıl önemli olan.

Beslenmenle ilgilidir muhtemelen. Karbonhidratı az aldığın günlerde daha çabuk yorulman ve düşük ağırlıklar kaldırman oldukça normal

Merhaba, OrhunOzaydin her program her vücut tipi için uygun değildir.20 tekrar yüksek ağırlık kaldırılan bir programa daha önce denk gelmedim.Eğer amacın güçlenmekse 5x5 stronglift programları var o tarz antrenmanlar yapıp gücünü arttırdıktan sonra tekrar denemen kanaatimce daha düzgün olacaktır.20 tekrardan 4 setlik bir hareket ve her bölgede 4 hareket olduğunu varsayarsak 320 tekrar sayılarına ulaşıyor ki bu yüksek ağırlıkla yapılacak tekrar sayısı değil.Benim kanaatim hipertrofi için 8-12 tekrar aralığında tutup maksimum ağırlığın %80-85'i ile çalışman yönünde.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back
Yukarı