Ağırlık Kaldırırken Nefes Kontrolü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Okan94
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Okan94

Üye
Arkadaşlar,hocamın hazırladığı yeni programda çoğu harekette ters nefes yazıyor yani ağırlığı kaldırırken nefes alıp indirirken verecek şekilde.Sorduğumda ağırlığı kaldırırken nefes almanın gelişime %40 etkisinin kanıtlandığını söyledi.Bende bu şekilde yapıyorum ama bazı yerlerde hareketlerde ters nefes almayın kalp sağlığına zararı olur gibi şeyler yazıyor.Siz hareketleri nasıl yapıyorsunuz ?

Bu olayı bench presste duymuştum ve arada bir ters nefes uygularım. Mantığı da şu olabilir; ağırlığı basarken nefes alıp oksijen miktarını arttırmak. Konuya hakim değilim sadece bir düşünce, yanlışta olabilir.

Merhabalar bu tür egzersiz biliminden uzak açıklamalara kulak asmamanızı öneririm, hiç bir pozitif etkisi olmamasının karşın sinir sisteminize de zararı dokunabilir

Bazı hareketlerde ters nefes yaptığımda kendimi çok zorladığım için kulağımda basınç oluşuyor.Buda beni korkutmaya başladı büyük ihtimalle zorlanma halinde nefes aldığım için basınç oluyor.O yüzden düz nefes alarak devam etmek daha iyi olacak.

Back
Yukarı