Ağırlık çalışmadan önce nasıl ısınmayı önerirsiniz?

Bence en uygunu 2. olarak söylediği...

yani önce... 8-10 dakika hafif koşu...

Sonra yapacağınız hareketten önce... nereyi çalıştıracaksanız oraya yönelik... hafif ağırlıklar... kullanılmalı...

asla yormadan... abartmadan...

Arkasından normal programa devam...

• Like
Reactions: Azi
S- Antremandan öncesinde yapılması gerekenler nelerdir?
C- Antreman öncesi kavramı antremandan önceki öğün ile antremana başladığınız an arasında süreçtir..Antremandan 2 saat önce mutlaka kompleks karbonhidrat içeren bir öğün yapılmalıdır..
İçmeniz gereken 3-4 lt. suyu güne yaymakla beraber antremandan 30 dk. önce de 500 ml su içmelisiniz..
Antremana başlamadan tempolu ısınma hareketleri ile vücudu ısıtmalısınız.
Gerekli açma germe hareketlerini yaparak kas ve tendonları ağırlık çalışmasından önce hazırlamalısınız.
Son olarak antremanda yapacağınız ilk harekete çok hafif kilo , çok tekrarla (20 tekrar kadar) yada boş barla çok tekrarla başlamalısınız..

S- Antreman sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?
C- Antremandan hemen sonra , antremandan öncede yaptığınız stretching tabir edilen esneme ve germe hareketlerini yapmalısınız.Aksi halde ellerde ve ayaklarda kan birikmesi, veya baş dönmesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Daha sonra , yükselen kortizol hormonunun kas yıkımını önlemek için 500 ml basit şeker ihtiva eden soğuk olmayan içeçek içmelisiniz.
Duşa girilecekse terli vücutla hemen girmemelidir.
Yanınızda getirmişseniz protein,amino yada creatini içmelisiniz.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/a...ok-t11362.html

Ben 5 dakika bsikletle başlıyorum koşu bandıda olur

Futbolculuğunda verdiği deneyimle çalıştıracağım yerlere açma germe uyguluyorum daha sonra çalışmaya hazır oluyorum

Dikkat etmen gereken vücut ısınacak ve terleyeceksin terini silebiliyorsan ısınma işlemi tamamdır.

ben elime 1-2 kg dumbellerı alıp her turlu aklımdan gecen butun hareketlerı yapıyorum açış olsun pres olsun hammer curl olsun herşeyı 10ar 10ar yapıyorum ve germe hareketlerı strechıng yapıp baslıyorum

çok teşekkürler hepinize önce 5 dk ip atlarım sonra açma germe ısınma hareketleri daha sonrada göğüs biceps günümse önce göğüs antrenmanından önce hafif kilo ile göğüsü ısıtırım sonrada bicepsi teşekkürler anladım.

Hafif tempolu yürüyüş+koşu, çalışılacak bölgeye yönelik yüksek tekrar düşük set halinde bir ısınma daha verimli olacaktır.

üst vücut çalışacaksam önce rotator cufflari ısıtırım sonra ilk hareket zaten bileşik egzersiz olur onu hafif Kilo ile yaparim iki Set.simdiye kadar bi sorun yaşamadım

Ben ağırlığın kendisi ile çalışıyorum.
Squat yapacaksam, 15 er kilo ile başlıyorum ısınmaya..Sonra kiloları ağır ağır artıra artıra zaten ısınmış oluyorum.
Diğer türlü ısınma vakit kaybı gibi geliyor bana

Örnek ile anlatmak en doğrusu olucak.
Göğüs antrenmananından önce ratator cuffları ısındırıyorum sonra omuz ve arka kol en son 2 set hangi haraket ile başlayacaksam düşük ağırlık yüksek tekrar yapıyorum

Ben ağırlığın kendisi ile çalışıyorum.
Squat yapacaksam, 15 er kilo ile başlıyorum ısınmaya..Sonra kiloları ağır ağır artıra artıra zaten ısınmış oluyorum.
Diğer türlü ısınma vakit kaybı gibi geliyor bana
Bende ağırlıklar ile ısınıyorum. Hem direk çalıştıracağım kasları ısıtmış oluyorum mantıklı geliyor :)

http://www.uzmantv.com/agirlik-egzersizlerinden-once-nasil-isinmak-gerekir

bu linkte bildiğim tüm ısınma çeşitlerini söylemiş siz hangisini önerirsiniz? hangisi daha iyidir veya üçünüde yapmak gerekirmi? birşey daha belirtmek istiyorum ya bu sitede neden hiç cevap alamıyorum sizin verdiğiniz cevaplara göre harekete geçicem lütfen konularıma bakarmısınız taa 2.3. sayfalara kadar giden konularım var
be genelde 20 dk kondisyon bisikletindeyim ısınmak için hızım 20-30 arası

Önce temel ısınma hareketlerinin yapılması lazım bence her sporda antreman öncesi yapılan hareketler sonrada çalıştırılacak bölgelere yönelik bir ısınma olabilir :eyes:

Back
Yukarı