8X8 FullBody İle Yağ Yakımı Programım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nisshe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nisshe

Üye
8X8 Leg Press
8X8 Chest Press Machine
8X8 Machine Pulldown
8X8 Shoulder Press Machine
3x10 Dumbell Biceps Curl
3x10 PushDown Press
3X10 Seated Calf Raise
+30 Dakika Kardiyo Yapmayı Düşünüyorum Sizce Bu FullBody Programım İş Yapar Mı ?
Spor Geçmişim Var Bu Arada Kilom 85.7 Yağ Oranım %23 Felan

4x10 dan şaşma. 7,8 hareketi geçme her bölgeden bir hareket. 4x10 olarak yaparsan antreman sonundada 25 dk hiit kardiyo çokta güzel olur.

her aynı sayıyı birbiriyle çarparak program olmaz, illa öyle bir program istiyorsan 5x5 öneririm, tüm vücut kas ve güç gelişimi için oldukça etkindir. Onun dışında senin yazdığın 8x8 ancak ileri seviye antrenman varyantıdır, ASLA başlangıç seviyesine uygun değildir, zaten ileri seviyede de değişiklik amaçlı 5-6 hafta yapılır. Yağ yakımı için beslenmene dikkat etmen gerekiyor, yağ yakımı için etkin antrenman ne demek? Antrenman sırasında enerji olarak ne kullandığının hiç bir önemi yoktur, sonuçta harcanan kalori miktarı ve metabolizmanı ne kadar hızlandırdığı yani antrenman sonrası ne kadar ısı üretmeye devam ettiğin önemli. Bu yüzden 5x5 ya da 3x8-12 tarzı geleneksel antrenman metodlarından şaşmamanı öneririm.

her aynı sayıyı birbiriyle çarparak program olmaz, illa öyle bir program istiyorsan 5x5 öneririm, tüm vücut kas ve güç gelişimi için oldukça etkindir. Onun dışında senin yazdığın 8x8 ancak ileri seviye antrenman varyantıdır, ASLA başlangıç seviyesine uygun değildir, zaten ileri seviyede de değişiklik amaçlı 5-6 hafta yapılır. Yağ yakımı için beslenmene dikkat etmen gerekiyor, yağ yakımı için etkin antrenman ne demek? Antrenman sırasında enerji olarak ne kullandığının hiç bir önemi yoktur, sonuçta harcanan kalori miktarı ve metabolizmanı ne kadar hızlandırdığı yani antrenman sonrası ne kadar ısı üretmeye devam ettiğin önemli. Bu yüzden 5x5 ya da 3x8-12 tarzı geleneksel antrenman metodlarından şaşmamanı öneririm.
Yorumunuz İçiniz Teşekkürler
Hocam Başlangıç Seviyesi Değilim Bu Çalışma Programını Az Çok Araştırdım Yağ Yakımı İçin Uygun Olabileceğini Okudum
Beslenme de Şuan Bir Sıkıntım Yok Dikkat Ediyorum Yediklerime

8x8 ileri seviye bir teknik olarak kullanılabilir, burada bir yeri olduğunu düşünmüyorum. Etkinliği kanıtlanmış yöntemler var iken ileri seviye vücut geliştirmecilerin "denediği" antrenman metodlarını uygulamaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Aşağıdakini başka bir yazımdam kopyalıyorum, başlangıç seviyesi değilsen pas geçebilirsin.

Güç sporlarında başlangıç seviye değil de orta seviye olmak için kabul edilmiş genel standardlar.
Bench Press Vücut ağırlığı x1,2
Barfiks: Vücut ağırlığı x 1,2 ya da 8 adet tam uzanma ve çene bara
Squat: Vücut ağırlığı x 1,6
Deadlift: Vücut ağırlığı x 2

Rakamlar ağırlık kemeri vs. olmadan tek tekrar için olan maksimumlar. Bunlar yetişkin bir erkeğin yaklaşık 2 sene çalışma sonrası varabileceği değerler, bu kadar zamandır çalışıyor ama bu rakamlara yakın değilseniz ya da bu hareketlerdeki maksimum rakamlarınızı bilmiyorsanız bir sorun var demektir.

8X8 Leg Press
8X8 Chest Press Machine
8X8 Machine Pulldown
8X8 Shoulder Press Machine
3x10 Dumbell Biceps Curl
3x10 PushDown Press
3X10 Seated Calf Raise
+30 Dakika Kardiyo Yapmayı Düşünüyorum Sizce Bu FullBody Programım İş Yapar Mı ?
Spor Geçmişim Var Bu Arada Kilom 85.7 Yağ Oranım %23 Felan
Mrb bende bu aletleri kullanarak çalışmayı düşünüyorum. Nasıl faydası oluyormu

Back
Yukarı