Arkadaşlar.Flexor hocanın verdiği yeni başlayanalr programlarını bitirdim.Arada bir bel sakatlığı yaşadım biraz 2 ay ara vermek zorunda kaldım ondan yaklaşık 5 ayda falan bitti programlar.3 haftadır falan da kendi kendime program yazmak la uğraşıyordum.2 haftadır şu şekilde çalışıyordum.Hacim programı yapmaya çalıştım bu yüzden her kası haftada bir kere çalıştırıyorum.(hareketler ile birazdan yeni programımı vereceğim)
1.gün:Omuz-mide-bilek
3.gün:Biceps-Triceps-mide
4.gün:Sırt-göğüs-bel(1 haraket)
6.gün:Bacak
Ancak sırt-göğüs biraz zorladı.Kollardada gelişim göremedim 2 haftada hatta azaldı gibi triceps den verim alamadım.Birde sırtan gelişim almak istiyorum.Ondan şu şekilde yaptım programımı
Neck press(4 set piramit)
Upright row(4set-piramit)
Lateral Raises(Bazen front raises) 4x10
Bent-Over Dumbbell Lateral Raises (piramit 4 set)
mide 2 hareket bilek 2 hareket
3.gün:Sırt
Barfiks(4 set kaç tane tekrar çıkarsa)
Barbell Row(4 set piramit)
Makinede sırt(Lying t bar row un etkliediği bölgeleri etkiliyor.Oturarak yapılıyor.)
One arm dumbell rowing(4 set piramit)
4.gün:Bacak-biceps
Barbell squat(4 set piramit)
Leg Extention(4 set piramit)
Calf(Sırtta barbell ile çalışıyorum)
Barbell curl(3x8)
Hammer Curl(3x8)
Concentraion curl(bazen scott curl 3x8)
6.gün:Göğüs-Triceps-mide
Incline Bench Press(4 Set piramit)
Dumbell Flyes(4 Set piramit)
Dumbell bench Press(3 Set piramit)
Close-Grip Bench Press(3x8)
Push down(3x8)
Dips(3x8)
2 hareket mide
Yeni programım bu şekilde.Sırt ve omuz da daha çok gelişim istiyorum ve hacim almak istiyorum.Programımda ne gibi eksik veya yanlışlar var arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.2 ay bu şekilde çalışacağım daha sonra artık hareketler falan biraz değişir.Omuz için genelde hep aynı hareketler oluyor.Omuz için daha değişik bir program önerebilecek varsa sevinirim(daha önce arnold press çalışıyordum,bunun yerine uprigt row geldi).Bacak için bir hareket daha ekleyebilirseniz sevinirim(Ben başka hareket bulamadım,salonda leg curl yok)Birde triceps programımıda dips ve,push down hareketlerini uzun zamandır uyguluyorum ondan onları biraz değiştirmek istedim,bunların yerine hareket önerebilirmisiniz?
Arkadaşlar biraz fazla soru sordum ama bütün bilgileri verdim.Nasıl bir program olduğunu değerlendirin lütfen.ölçülerim kol:38,bel:94,Omuz:118,göğüs:105-108 arası,ön kol:30cm.
3.gün:Biceps-Triceps-mide
4.gün:Sırt-göğüs-bel(1 haraket)
6.gün:Bacak
Ancak sırt-göğüs biraz zorladı.Kollardada gelişim göremedim 2 haftada hatta azaldı gibi triceps den verim alamadım.Birde sırtan gelişim almak istiyorum.Ondan şu şekilde yaptım programımı
Neck press(4 set piramit)
Upright row(4set-piramit)
Lateral Raises(Bazen front raises) 4x10
Bent-Over Dumbbell Lateral Raises (piramit 4 set)
mide 2 hareket bilek 2 hareket
3.gün:Sırt
Barfiks(4 set kaç tane tekrar çıkarsa)
Barbell Row(4 set piramit)
Makinede sırt(Lying t bar row un etkliediği bölgeleri etkiliyor.Oturarak yapılıyor.)
One arm dumbell rowing(4 set piramit)
4.gün:Bacak-biceps
Barbell squat(4 set piramit)
Leg Extention(4 set piramit)
Calf(Sırtta barbell ile çalışıyorum)
Barbell curl(3x8)
Hammer Curl(3x8)
Concentraion curl(bazen scott curl 3x8)
6.gün:Göğüs-Triceps-mide
Incline Bench Press(4 Set piramit)
Dumbell Flyes(4 Set piramit)
Dumbell bench Press(3 Set piramit)
Close-Grip Bench Press(3x8)
Push down(3x8)
Dips(3x8)
2 hareket mide
Yeni programım bu şekilde.Sırt ve omuz da daha çok gelişim istiyorum ve hacim almak istiyorum.Programımda ne gibi eksik veya yanlışlar var arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.2 ay bu şekilde çalışacağım daha sonra artık hareketler falan biraz değişir.Omuz için genelde hep aynı hareketler oluyor.Omuz için daha değişik bir program önerebilecek varsa sevinirim(daha önce arnold press çalışıyordum,bunun yerine uprigt row geldi).Bacak için bir hareket daha ekleyebilirseniz sevinirim(Ben başka hareket bulamadım,salonda leg curl yok)Birde triceps programımıda dips ve,push down hareketlerini uzun zamandır uyguluyorum ondan onları biraz değiştirmek istedim,bunların yerine hareket önerebilirmisiniz?
Arkadaşlar biraz fazla soru sordum ama bütün bilgileri verdim.Nasıl bir program olduğunu değerlendirin lütfen.ölçülerim kol:38,bel:94,Omuz:118,göğüs:105-108 arası,ön kol:30cm.