7 aydır 0 gelişim

Kusura bakamayın sizlere rahatsızlık veriyorum ama yaklaşık düzenli olarak 7 aydır vg yapıyorum ama nedense bir türlü kilo alamıyorum gelişmem aşırı kötü durumda ölçülerime baktıgım zaman hiç bir fark yok kollarım hala 35 nerdeyse bırakıcam artık beslenmem de düzgün günde 5-6 yumurta 300-400 tavuk ve bulgu pirinç makarna düzgünce yiyiyorum antrenmalara düzgün olarak spilt tarzı gögüs -biseps tarzı çalışıyorum ama gelişim yok nerde yanlış yapıyorum acaba yardımınız için şimdiden teşşekürler

Program detaylarını verirsen daha mantıklı bir cevap verilebilir. Örneğin haftada kac gün gidiyorsun, hangi bölgeleri calisiyorsun,hangi hareketleri kaç set kac tekrar yapıyorsun gibi

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haftada 4 gün gidiyorum 1 gün
Barbell Bench Press 4 12-15
Barbell Incline Bench Press 3 12-15
Incline Dumbell Flyes 3 12-15
Cable Crossover 3 12-15
Lying Triceps Extension 3 12-15
Overhead Rope Extension 3 12-15
Triceps Pushdown 3 12-15

Dostum 7 aydır aynı antrenmanı yaparsan bir noktaya kadar gelistikten sonra kendini tekrar ettirmeye baslarsın vücudunu şoklaman antrenman programını degistirmen gerekebilir mesela full body deneyebilirsin ama dedigim gibi bir antrenman programını en fazla 1 ay kullan bana sorarsan

Peki bu programı uygularken ağırlıkları düzenli olarak arttırdınız mı? Kaç kilo ağırlıkla calismaya baslamistiniz ve su anda ne kadarla çalışıyorsunuz?

Şuanda 5*5 e mi geçim yoksa başka bir fullbody antrenaman programı daha mantıklı olur agırlıkları arttırmaya çalışıyorumda dogal olarak artmıyor

Şuanda 5*5 e mi geçim yoksa başka bir fullbody antrenaman programı daha mantıklı olur agırlıkları arttırmaya çalışıyorumda dogal olarak artmıyor
Eğer bir ağırlığı kaldırdığınızı varsayalım bu 15 kilo olsun. Eğer ağırlık 3 hafta boyunca artmazsa, 3. haftadan sonrası boş hiç bir katkı sağlamaz. Biraz fazla tekrar yapıyorsun 8 e düşürüp ağırlıkları arttırmanı tavsiye ederim. Programı 2,5-3 aydan fazla yapıyorsan da programını değiştir.

Çok hareket yapıyorsun adeleye odaklanacak 1 ya da 2 hareket olmalı tek bir kas grubu için set sayıları fazla tekrarlar az böyle gelişim imkansız

Eğer güvenli şekilde ve doğru formda yapabileceksen kesinlikle 5x5 tavsiye ederim. Stronglifts 5x5 appini indirip denemeye baslayabilirsin. Bunun disinda programin yeni başlayan programi için çok yogun. Sen zaten sadece bench press yaparak bile iki antreman arası ağırlığını arttırabiliyorsan (ki arttirabilirsin) antreman ise yarıyor demektir. Cable cross decline vs ağırlığın artmazsa dusunecegin şeyler olsun. Başlangıç noktan ne olursa olsun 7 ayda 70-100 kilo arası bench yapabiliyor olman lazım.

Az tekrar calis 6-7 yapabildigin en agir kiloyu kaldir o kadar protein alman gereksiz karbonhidrat al onun yerine ve kalorilerini arttir.

5*5 antrenman programında dinlenme süresi ne kadar olmalı bilgisi olan varmi

Sonraki sete hazır hissedinceye kadar bekle. 10 dakikaya kadar çıkabilir bu. kafana ince işleri takma. progressive overloada odaklan. ağırlıklar artınca zaten gelişmeme olasılığın yok. çok yiyecek ye yeterli kaloriyi al, çok uyu. Gelişme duruncaya kadar da programı bırakma. Aynı program 7 ay yapılmaz diyenler neye göre periyotlama yapıp overloadı neye göre takip ediyorlar meçhul. 5x5 gibi bir program başlangıç seviyesinde 2 sene bile gelişim hiç durmadan yapılır. Programı kendim de 6 ay kadar yaptım. Merak ettiğin şeyler olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Başarılar.

dostum tek bölgeyede geçis yapablirsin bu sana hem kilo aldırır hem vücut artık çift bölge alıştıgı için faydasını görürsün ben basladıgım zaman 70 kiloydum yazın 80 kiloydum çift bölge giriyordum tek bölgeye döndüm 10 kilo aldım suan 90 kiloyum.

Back
Yukarı