651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivan Ali GÜRBÜZ

Bu yıl 651.si düzenlenen Kırkpınar yağlı güreşlerinin başpehlivanı Ali GÜRBÜZ oldu.Öncedende güreşle ilgilendiğim için heycan içinde seyrettim gerçekten bütün pehlivanlar çok güçlü kendimde yaptım yağlı güreş müthiş kondisyon isteyen bir spor.Finalde Recep KARA'yı yenerek 2.kez başpehlivan olan Ali GÜRBÜZ'ü tebrik ediyorum ilgilenen veya beğenen arkadaşlar varsa videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=3UTuNbGMbeM

ya sırtı yere gelmedi neden yeniliyor tam anlamadım kuralları bilen bir arkadas izah edebilirmi

yağlı güreşin kuralları biraz farklı künde attıgı için kazandı mesela ayaktayken adamın arkasına geçersen yenmiş sayılıyorsun ayaklarını havaya dikersen yeniyorsun ama galiba kurallar bu sene değişti tam bende bilmiyorum bu güreşi 40 dkdan sonra puan alan kazanacaktı o yüzden Ali Gürbüz kazandı.

Ali gürbüz, babasını 2 yaşında iken kaybetmiş. Rahmetli babası recep gürbüz de başpehlivan dır. Babasının yokluğunu, dedesine sarılarak gidermeye çalışıyor sanki. Bu başarısından dolayı Ali Gürbüz ü tebrik ediyorum. Babasını da rahmetle anıyorum.

Babasıda başpehlivan hatta ufak tefek bişey ama dev gibi adamı yenerek başpehlivan oluyor genetik güç müdür nedir değişik bişey abicim ya Allah rahmet eylesin

Back
Yukarı