6 aylık gelişim ama...

6 aydır vg yapıyorum. bunun ilk 2 ayı evde 1 gün dolu bir gün off şeklinde göğüs ve biceps çalışmakla geçti. son 4 aydır da haftada 5 gün düzenli olarak spora gidiyorum. evde yaptıgım ilk 2 ay muhtemelen vucudumun ihtiyac duydugu proteini ya 2 yada 3 kere almışımdır 2 ayda. 4 aydır da beslnmeme dikkat ediyorum. başlangıç kilo 63 şu an kilom 73 ölçülerimi bilmiyorum hocalardan yardım almadım deneme yanılma yöntemi ve internetten araştırdıgım kadarıyla yapmaya calıstım bişeyler, kollarım eksik kaldı 36-5cm su an yağ oranımı da bilmiyorum bakarak anlayanlar söylerlerse çok sevinirim. bide hayatım boyunca hep zayıf biriydim geçmişte edindiğim kötü alışkanlıklar yüzünden 52 kiloydum. allaha şukr 2 senedir ağzıma sokmuyorum bu sporu işim yapmak istiyorum bundan 4 5 sene sonra kendime ait bir spor salonu acmayı dusunuyorum bununla ilgili kursları da araştırmaya başladım. liseyi açıktan okuyup antrenorluk belgesi almak istiyorum.
bu spora başlamadan önce herhangi bir spor geçmişim yoktu :/
kaldırabildigim ağırlıklar : bench 45 3x8
squat:3x10 70kg
deadlift:3x8 60kg
barfiks:13 nizami
shoulder press:40kg 3x8

iyi veya kötü yorumlarınızı ve eksik kalan karın bölgesi ve kollarım için tavsiyelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
6 aydır vg yapıyorum. bunun ilk 2 ayı evde 1 gün dolu bir gün off şeklinde göğüs ve biceps çalışmakla geçti. son 4 aydır da haftada 5 gün düzenli olarak spora gidiyorum. evde yaptıgım ilk 2 ay muhtemelen vucudumun ihtiyac duydugu proteini ya 2 yada 3 kere almışımdır 2 ayda. 4 aydır da beslnmeme dikkat ediyorum. başlangıç kilo 63 şu an kilom 73 ölçülerimi bilmiyorum hocalardan yardım almadım deneme yanılma yöntemi ve internetten araştırdıgım kadarıyla yapmaya calıstım bişeyler, kollarım eksik kaldı 36-5cm su an yağ oranımı da bilmiyorum bakarak anlayanlar söylerlerse çok sevinirim. bide hayatım boyunca hep zayıf biriydim geçmişte edindiğim kötü alışkanlıklar yüzünden 52 kiloydum. allaha şukr 2 senedir ağzıma sokmuyorum bu sporu işim yapmak istiyorum bundan 4 5 sene sonra kendime ait bir spor salonu acmayı dusunuyorum bununla ilgili kursları da araştırmaya başladım. liseyi açıktan okuyup antrenorluk belgesi almak istiyorum.
bu spora başlamadan önce herhangi bir spor geçmişim yoktu :/
kaldırabildigim ağırlıklar : bench 45 3x8
squat:3x10 70kg
deadlift:3x8 60kg
barfiks:13 nizami
shoulder press:40kg 3x8

iyi veya kötü yorumlarınızı ve eksik kalan karın bölgesi ve kollarım için tavsiyelerinizi bekliyorum

Güzel gelişim hocam.

Ama daki kasıt nedir? Ben onu anlamadım,
Tebrikler gelişim çok iyi bence upper seviyede hatta. Bunun dışında genetik olarak bence karın kası çıkarmanız minumum bir 6 ay ı daha alacaktır zira çok da belli göğüs kısmının nasıl geliştiği keza biceps ve triceps, karın diğerlerine göre az kalmamış bence daha ziyade diğer kısımların genetiği gelişmeye müsait diyelim

Tebrikler

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kilom şu an 75
Bench : 60 3x8
Squat : 90 3x10
Deadlif : yapmıyorum artık
Shoulder press : 55kg
barfiks : 15
8. aya girdim motivasyon tam. inşallah 3 sene sonraki gelişimimi de buraya atmak nasip olur

enessari35 gayet iyi bir gelişme, bende seninle aynı sorunu yaşıyorum 28 yaşında 60 kiloyum ve çok zayıfım. Spora başladım weight gainer kullanıyorum ama bir türlü istediğim sonuca ulaşamıyorum. Bu konuda bilgilerini alabilirmiyim.

Hocam 1 bölge eksik kalıyor ya mesela
pzt göğüs triceps
salı sırt biceps
çrş omuz bacak
prş göğüs triceps
cuma sırt biceps
cumartesi off
pazar off
pazartesi tekrardan başamı dönüyor yoksa omuz bacak diye devam mı ediyor ?

Hocam 1 bölge eksik kalıyor ya mesela
pzt göğüs triceps
salı sırt biceps
çrş omuz bacak
prş göğüs triceps
cuma sırt biceps
cumartesi off
pazar off
pazartesi tekrardan başamı dönüyor yoksa omuz bacak diye devam mı ediyor ?

pzt: göğüs-triceps
salı: sırt-biceps
çar : off
per: omuz-bacak
cuma: göğüs,triceps
cumrtsi: sırt-biceps
pzr: off
pazartesi omuz bacak diye devam ediyor

pzt: göğüs-triceps
salı: sırt-biceps
çar : off
per: omuz-bacak
cuma: göğüs,triceps
cumrtsi: sırt-biceps
pzr: off
pazartesi omuz bacak diye devam ediyor
pazartesi salı antrenmanları arasına off gunu koyman gerek. kollar gelişmez dinlenmiyor. biceps triceps o kadar da birbirinden bağımsız değil dinlendirilmeli.

birbirlerinden bağımsız olmayabilirler ama sonuçta farklı kas grupları
şuan için programını bozma kendine bi hedef koymuşsun umarım sporu bırakmaz gelişimine devam edersin çünkü güzel yorumlar bulunuyor

pazartesi salı antrenmanları arasına off gunu koyman gerek. kollar gelişmez dinlenmiyor. biceps triceps o kadar da birbirinden bağımsız değil dinlendirilmeli.
dediğinizi araştırıcam hocam teşekkürler tavsiye için[DOUBLEPOST=1493884169][/DOUBLEPOST]
birbirlerinden bağımsız olmayabilirler ama sonuçta farklı kas grupları
şuan için programını bozma kendine bi hedef koymuşsun umarım sporu bırakmaz gelişimine devam edersin çünkü güzel yorumlar bulunuyor
temennim bu yonde inşallah daha da iyi yerlere gelirim

Back
Yukarı