6 ay sonra Vücut geliştirmeye yeniden başlamak...

Merhaba sayın forum üyeleri, yaklaşık 6 ay önce 2 yıldır soluksuz devam ettirdiğim antrenmanlarımı ve disiplinli bir yaşam programımı gerek psikolojik sıkıntılar, gerekse sağlık sıkıntılarından kaynaklanan motivasyon eksikliğinden istemeyerek bırakmıştım.

Bu süre zarfında yapmış olduğum en büyük hata 2 yıl aradan sonra sigaraya tekrar başlamak oldu. Kısacası Vg öncesi yaşamıma tekrar dönmüştüm. Antrenmansız geçen yaklaşık 6 ayda tahmin edersiniz ki bayağı bir hacim kaybettim. Kendimi güçsüz, sağlıksız ve mutsuz hissediyorum, deyim yerindeyse sporla dolu günlerimi mumla arıyorum. Artık bu duruma bir son verdim ve sigarayı dün itibariyle bırakmaya karar verdim, artık mutlu olduğum disipline hayata tekrar dönüyorum.
Bu konuda sizden ricam benim durumum gibi ara verilen zamanlardan sonra antrenmanlarına nasıl başladınız? Motivasyonunuzu tekrar nasıl kazandınız? Vg ye verilen uzun aralardan sonra vücudun biran evvel toparlanmasını hızlandıracak ne gibi supplementler önerirsiniz? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Benim vericegim tek tavsiye biraz sabır . Bende öss yüzünden 7-8 ay kadar bıraktım . Başladıgımda ise eski agırlıklarla çalışamıyorum diye moralim çok bozuluyodu sonra saçma oldugunu düşündüm ve yavaş yavaş eski halime dönmeye çalıştım 1-1.5 ayda felan yakaladım eski formumu .
 
En büyük sıkıntım ve motivasyonumu yerle bir eden sağlık nedenlerimdi. Boyun fıtığı başlangıcı olduğumdan Barfiks çekmiyorum, Bench press yapmıyorum, yapsam'da çok hafif ağırlıklarla yapıyorum ve genelde dumbell bench press uyguluyorum. Hemoroid başlangıcı sorunum var, Squat, Deadlift ve mekik gibi hareketleri etkili olacak şekilde yapamıyorum yaparsamda sıkıntı oluyor ve bu sıkıntı yüzünden NO ürünleride kullanamıyorum, damar genişlemesi yaptığı için sıkıntı dahada büyüyor. Sizin anlayacağınız Bench pressten, Squattan, Deadliftten, mekikten, barfiksten uzak duracağımı düşünerek antrenmanlarımı yapmayı düşünmek motivasyonumu sıfırlıyor. İşte bu gibi nedenlerle istemeyerek bırakmak zorunda kaldım. Umarım herşeye rağmen istediğim disipline tekrar kavuşabilirim.
 
Back
Yukarı