bebeqte5tur
Üye
Merhaba arkadaşlar. Kür için bir beslenme programı dizayn edeceğim. neredeyse haftamın hergünü aktivitelerle dolu olacak. haftanın minimum 5 günü ağırlık çalışması, 1 gün kardiyo, 1 gün cimnastik çalışması şeklinde olacak. günde kilogramaım başına 6-7 gr karbonhidrat alsam ki bazı kaynaklarda bu miktarın haftanın hergünü çalışan ve antremanları 1-3 saat arası süren sporcularda 6-9 gr olması gerektiği yazıyor.75 kg olduğuma göre 75*7 desek = 520 gr protein ihtiyacı demek. kahvaltıda 100 gr tam buğday ekmeği yesem - yaklaşık 40 gr kadar daha fazlasını tüketemem. araöğünlerde 50 şer gram karbonhidrat alsam bu araöğünleri zaten zorlayarak yapıyorum günde 2 tane araöğün olacak, reflüm var ve akşam 7 8 den sonraya öğün bırakmamam gerekiyor. öğlen 500 gr pirinç pilavı yesem buda yaklaşık 100-120 gr karbo demek. bu şekilde 100 gr karbo alabileceğim birde akşam öğünüm olsa.
kahvaltı = 50 gr desek
araöğün= 50gr
öğle yemeği = 120 gr
araöğün=50 gr
akşam yemeği = 100 gr karbo
toplamda = 370 gram karbo yapar ki normal spor yapmayan sedanter bir kişini alması gereken miktar 300-350 gr zaten.
yiyemiyorum arkadaş gainer bağırsaklarımı bozuyor, muz yada diğer meyvelerdende şeker olarak çok fazla karbonhidrat almak istemiyorum, boğazdan geçmiyor, özellikle öğle yemeğinde çok zorlanıyorum 2 saat antreman yapmama rağmen o kadar çok yiyemiyorum birde protein tozu içersem iyice tıkıyor. Sizin daha fazla tüketim yapabilmek için önerileriniz nedir, artık pilavı suyla yutmaya çalışmaktan reflü oldum , günde 1 öğün bile yesem yetecek gibi yemekten sıkıldım
kahvaltı = 50 gr desek
araöğün= 50gr
öğle yemeği = 120 gr
araöğün=50 gr
akşam yemeği = 100 gr karbo
toplamda = 370 gram karbo yapar ki normal spor yapmayan sedanter bir kişini alması gereken miktar 300-350 gr zaten.
yiyemiyorum arkadaş gainer bağırsaklarımı bozuyor, muz yada diğer meyvelerdende şeker olarak çok fazla karbonhidrat almak istemiyorum, boğazdan geçmiyor, özellikle öğle yemeğinde çok zorlanıyorum 2 saat antreman yapmama rağmen o kadar çok yiyemiyorum birde protein tozu içersem iyice tıkıyor. Sizin daha fazla tüketim yapabilmek için önerileriniz nedir, artık pilavı suyla yutmaya çalışmaktan reflü oldum , günde 1 öğün bile yesem yetecek gibi yemekten sıkıldım