5 günde yapılış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bevkon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bevkon

Üye
Arkadaşlar professonel bir antrenör hocasıyla önceki akşam bir sohbet ettim. Badiye yeni başladığımı soyledim. Bana haftada 5 gün antreman yapmamı ve her gün sadece 1 bölgeyi çalıştırmamı söyledi. Yani şu şekilde ;
Pazartesi : Omuz
Salı : Sırt
Çarşamba: göğüs
Perşembe : kollar
Cuma: bacak

Cumartesi ve pazar da dinlen dedi. Bu forumda araştırdığım kadarıyla 1 gün aralıklı hergün 2 bölgeyi çalıştırmayı öğrendim. Ancak sohbet ettiğim antrenörde bana bunları soyleyince biraz kafam karıştı. Birde sizin görüşünüzü almak istedim.

Sadece bir değil çokça sayıda çalışma sistemi var. Bir günde tüm bölgeler çalıştırılabilir, 3 bölge çalıştırılabilir ya da hocanın sana verdiği program gibi her gün bir kas grubu çalıştırılabilir bunda yanlış olan bir şey yok.

belli bir temel atildiktan sonra bolgesel calisma veya parcali calisma cok sik kullanilir. yeni basladiysan erken olabilir, tabi vucut yapisina da bagli

bence yeni baslayanlar herbir kas grubunu haftada 3 kez calistirmali. bence haftada 1 cok az olur ve yavas bi gelisim olur kanaatimce. zamanla programi 2 ye bolersin (gogus biceps bacak) (sirt omuz triceps) daha sonra 3e bolersin (gogus biceps) (sirt triceps) (omuz bacak) ondan sonra hergun tek kas grubu na gecersin. tabi bu yazdiklarim kural degil illa gogus biceps olacak yada omuz bacak olacak diye birsey yok ornek olmasi acisindan yazdim. bence isi usulune gore yap temel programdan basla yavas yavas program degissin.

bana kalırsa da yeni biri için haftada 5 gün üst üst e çok kaça bilir ve zaten flexor'un yazılarını okuduysanız yeni birinde önce o klasik 1 gün çalış 1 gün dinlen programı yapılamlı diyor, ondan sonra gelişmeyen bölgeler falan düşünülerek yeni program hazırlanırmış, bence de o şekilde olmalı yani her kası 1 gün çalıştırıp 1 gün dinlendirerek her antrenman da aynı hareketleri yaplamısın, böyle bölge ayırımı da sanırım 3. aydan sonra falan olmalı

Flexor'un konuyla ilgili bir mesajının tamamını aşağıya kopyalıyorum
yeni başlayanların kas gelişimi ilk zamanlarda daha hızlıdır. bu sebebten dolayı haftada tek çalışmak hız düşürür. yoğunluğu max oranda elde ettiğinizde tek bölge çalışılabilir.

flexorun yazısı tam anlayamadım. Biraz daha açıklarmısın. Yani yeni başlayanlar için haftada tek bir bölgeyi 1 kere çalıştırmak yetermi yoksa dahamı çok çalıştırmalıyız ?

hergun tum bolgeleri calistiracaksin pazartesi spor- sali off -carsamba spor -persembe off-cuma spor
bu sekilde yapacaksin ve her antrenmanda her bolgeyi calistiracaksin

Hocam bu konuda artık kimin dediğini yapıcaz şaşırdım. Bazıları spora yeni başladın vücudu çok ıpratmamak lazım onun için bir bölgeyi haftada en fazla 2 kez çalıştırın diyor. Bazıları her antremanda bütün bölgeleri çalıştır diyor. Bazıları sadece haftada bir bölgeyi 1 kez çalıştır diyor. Napıcağımı şaşırdım :)

herhangi bir sekilde duzenli idmanlara devam et iki turlu de yararini gorursun bu tarz detaylara girmen icin erken,

Bence o kadar da dert etme. Hocan profosyonel zaten , vardır elbet bi bildiği. İki üç ay uygula söylediklerini , bak bakalım alamazsan meyvelerini o zaman bakarsın çaresine. Yeni başlamışsın zaten , fazla sıkma kendini..

Back
Yukarı