5 Ay Ara Vermek

1 senedir spor yapıyorum, 5 ay ara vermem gerekiyor.
Pek protein alımına dikkat etmiyorum, spordayken 190 protein alırken şuan ara verdiğimde 40 50 lere kadar düşürdüm.

Spor hocamız 3-4 ay ara verdiğinde yeni başlamış kişiyle aynı seviyeye gelirsin diyordu.
5 Ay sonra tekrar başladığımda, yeni başlamış gibi mi olurum acaba?

5 ay çok uzun bir zaman evde şınav mekik barfiks dips falan çekebilirsin bari bunları yap bence yoksa 1 senelik emeğin çöpe gider, bir şeyi kazanmak zor kaybetmek çok kolaydır

ben de aynı durumdayım. önümüzdeki ay askerlik var kısa dönem. olabildiğince bodyweight egzersizlere yükleneceğiz yapacak bişey yok.

Yeni askerlikten geldim kısa dönem olarak yaptım. Ölçü ve kilo kaybı oldu tabi ki ama dün 2. Antrenmanımı yaptım. Kaslarda hemen kan toplanmaya ve antrenman sırasında da olsa yine de bana bir moral verdi açıkçası

1,5 yıl ara verdim. Üniversite hayatı malum yedik içtik sigara kullandık. Göğüsten, koldan çok düşmedim. Ama tabi göbek oldu, yağlandım yanaklar şişti vs .

Genetikle alakası var onu söyleyebilirim kesinlikle çünkü vücudunuz kilo almaya müsaitse ya da vücudunuz kaslı yapıya sahipse çok fazla hacim kaybetmez yağlanırsınız. Benim en düşük kol ölçüm en ölüsü bile 34 cm örneğin. Zaten sporda en fazla 38 e çıkarmıştım oradan pay biçin işte.

Spora tekrar başladığınızda kas kütlesini daha hızlı kazanırsınız çünkü hem siz tecrübelisiniz hareketleri daha nizami yaparsınız, tartabileceğiniz ağırlığı bilirsiniz ağır girip sakatlanmaz hafif girip boş çalışmazsınız, tecrübeli tutuşlarınız vs her şeyiniz etkili olur tekrar kas inşasında. 3-4 ay yapıp 9-10 aylık vücuda erişirsiniz.

Yağlar için aynı şeyi söyleyemem. Yağ yakmak gerçekten zor oluyor onun için emek sarfetmeniz lazım. Hele ki o hamburger döner çikolata pizza tatlılar börekler çöreklerden vazgeçip yumurta et lor yulaf a dönme süreci psikolojik olarak çok zorlar.

Back
Yukarı