45 Gündür Insanity Workout Yapıyorum. Düşüncelerim ve Tavsiye İsteklerim.

Arkadaşlar öncelikle merhaba, bir yıla aşkın bu sitede olsam da bu siteye 2. girişim ve 2. konu açışım. Eğer hatam varsa özür dilerim.
Öncelikle şu bilgileri vereyim, 1,86 boyunda 82,5 kilolu ve bel çevresi 86-88 olan bir vatandaştım.
Sonra internette biraz araştırmayla Shoun T'nin Insanity Workout programını gördüm ve yorumlarda hoşuma gitti, ben de göbekten şikayetçi olduğum için direk başlayıverdim.
Arada pizzalar yesem de, hamburgerler yesem de hatta çerezler yesem de (Eskiye nazaran daha az yedim hepsinden) 45 günün sonunda 76,5 kiloya ulaşabildim. Bel çevrem ise 75'e kadar düştü. Kısacası göbeğimden tam olmasa da kurtuldum diyebilirim.
Şunu da ilave etmek isterim ki bu Insanity Workout'ta çoğu egzersizi tam yapamadım. Yorulduğumda haliyle biraz soluklandım. Yani yapabildiğim kadarıyla yaptım yapamadığımda da oturup oradaki kızların gülerek rahatça yaptıklarını izledim. Sonra devam ettim tabii.

Program elbette iyi hoş lakin 2. ay daha da çok zorlu bir program. Misal ben 1 şınav bile zor çekerken 10 şınav çekebilir hale geldim ki gün geçtikçe artmakta. İlk sorum şu an omuzum ağrıyor içten bir ağrı. Şınav çektikten sonra bir zonkluyor biraz sürüyor. Sonra da devam ediyor. Bugünkü antrenmanda sırf bunun yüzünden şınav hareketlerini yapmadım. Ciddi bir sorun teşkil eder mi?

Program bittikten sonra eminim ki six pack çıkmayacak. Ama 70cm e kadar düşeceğini düşünüyorum göbek çevresinin. Program bittikten sonra ne yapmalıyım? Bir spor salonuna yazılıp orada karın kası ve kol kası mı kasayım? Yoksa başka türlü şeyler mi?

Tavsiye edeceğiniz her şey benim için değerlidir. Merakla bekliyorum.

Teşekkürler.

Hocam biraz daha detaylı anlatabilir misin programı nasıl uyguladın kaç gün uyguladın beslenmen nasıldı. Sonuçta 1.5 ayda 12 santim belden incelmek büyük bir olay. Tebrikler

Hocam biraz daha detaylı anlatabilir misin programı nasıl uyguladın kaç gün uyguladın beslenmen nasıldı. Sonuçta 1.5 ayda 12 santim belden incelmek büyük bir olay. Tebrikler
Gerçekten büyük olaysa sevindim doğrusu :)
Insanity Workout programı 2 aydan oluşmakta hocam. Amacı ise kişiye belli bir kondisyon sağlattırıp yağlarından kurtulmasını sağlama. İnternette insanity workout before-after şeklinde yazarsanız insanların çektiği fotoğrafları görebilirsiniz. Zaten ben de öyle gaza geldim.

Program dediğim gibi 2 aya yayılmış şekilde. Toplam yanlış bilmiyorsam 64 gün sürüyor. 9 hafta. İlk 4 haftası 2. aya göre basit, ama normalde zor bir program sunuyor. Şöyle ki bayağı ter attırıyor size. Ayrıca belinizi şekillendiriyor. Karın egzersizleriyle de hafiften bir biçim sağlattırıyor.
İlaveten her hafta her gün farklı egzersizleri yapıyorsunuz programda. İnternette aynı şekilde program takvimi mevcut hocam.
Kiloduma kadar terliyorum anlayacağınız ve egzersizi yaptıktan sonra da evden çıkamıyorum çünkü aşırı yorgun oluyorum. Zaten yaz tatiline denk geldiği için kendime sürekli sabır diyorum.

Programı aynı takvimdeki gibi uyguladım ve yapamadığım da pek zorlamadım. Dinlendim ve videoya devam ettim. Hemen hemen hiçbir videoyu yarım bırakmamışımdır. Şu an 2. ayın ilk haftasındayım ki bitti yani 3 hafta daha var. %68 küsür bitti gibi bir şey. Akşam 6 dan sonra yemek yememeye dikkat ettim. Pizza yediğim haftalarda ise pizza yediğimin ertesi 2 günü kendimi daha da çok tutup akşam yemeğini yemedim. Ayrıca bazı günler (3-4 gün) yulaf ezmesi yedim. Şekeri azalttım hatta bıraktım denilebilir. Ekmek yiyorum kopamadım ondan :)
Şimdilerde ise yeşil çaya başladım. Ve gerek olmamasına rağmen L-karnitin aldım 4 kapsül. En yoğun antrenmandan yarım saat önce içiyorum ama pek faydası yok gibi 3 kapsül kaldı. Sormak istediğiniz başka soru varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam tekrardan tebrikler. Yani olayın ciddiyetini tam kavrayamamışsınız siz. Şimdi bütün ölçülerinizi bilmeden kesin bir şey demeyeceğim ama sadece bel ölçünüzden tahmini olarak verdiğiniz kilodan neredeyse daha fazla yağ kaybetmişsiniz. Yani tüm verdiğiniz kilogu yağ olarak vermiş olabilirsiniz. Çünkü kiloda büyük bir düşüş yok ama bel çevresi muazzam derecede küçülmüş. Tekrardan tebrikler. Bir araştırayım deneyebilirim ben de.

Back
Yukarı