400 Kalori Az Alırsam Kas Oranım Azalır Mı ?

Selam arkadaşlar. Ben bugünden itibaren karın kası yapmak için çalışmalara başlamaya karar verdim. Öncelikle yağ oranımı düşürmek istiyorum, bunun için internette bazı sitelerde aldığım kalori miktarından 400 kalori kadar düşürürsem, vücut ağırlığım değişmeden, yağ oranımın düşebileceğini okudum. Şimdi size benim bunun hakkında birkaç sorum olacak. Birincisi:Ben günlük kalori ihtiyacımdan, 400 kalori az alırsam vücudumdaki kas oranım azalır mı ? Yani bu kalori açığının sayesinde, kas kütlem küçülür mü ? İkincisi:Günlük kalori ihtiyacımdan 400 kalori kısmak, bana ciddi sağlık problemlerine neden olabilir mi ? Ve üçüncüsü:Yağ oranım düştükten sonra bile, sürekli 400 kalori az almaya devam edersem, düşmeye devam eder mi ? Yoksa bir orandan sonra dahada fazla mı kalori kısmam gerekir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

400kaloriden birsey olmaz kas kaybı yasamak istemiyorsan kilonun 2.5 kati veya 3 katı protein alman lazim.ben 3 gram bazen 3 gramdan bile fazla alıyorum o sekilde vücut enerji acigini yaglardan harcıyor kaslara dokunamiyor diyete giriceksen makroları iyi ayarlaman lazim karbonhidrat yag protein şeklinde diger sorularina gelecek olursak yag yaktikca vücudun küçülecek ama kaslarin daha belirgin olacak kiloda kaybedeceksin dogal olarak sonuç olarak kilo düştükçe kalori alımıda düşer

400kaloriden birsey olmaz kas kaybı yasamak istemiyorsan kilonun 2.5 kati veya 3 katı protein alman lazim.ben 3 gram bazen 3 gramdan bile fazla alıyorum o sekilde vücut enerji acigini yaglardan harcıyor kaslara dokunamiyor diyete giriceksen makroları iyi ayarlaman lazim karbonhidrat yag protein şeklinde diger sorularina gelecek olursak yag yaktikca vücudun küçülecek ama kaslarin daha belirgin olacak kiloda kaybedeceksin dogal olarak sonuç olarak kilo düştükçe kalori alımıda düşer
Hocam peki 400 kalori açığını oluşturduğumuzda, standart almamız gereken kadar protein alsak yani fazladan protein almak için bir çabaya girmesek, kas kaybı olur mu ?

Gerektigi kadar aldığın surece çok bi kas kaybın olmaz ama illakinazda olsa bi kayıp olacaktir okadarida normal ama baktinki kilon azaliyor yag oranin azaliyor ama kaslarında baya erimeye basladi bunu hissetmeye ve aynada gormeye basladin i bakit proteini arttırirsın bunlar zamanla olacak şeyler kendi vucudunu tanıdıkça neyin ne olduğunu anlarsın zaten benden daha tecrübeli arkadaşlar da illa konuya dahil olurlar merak etme gerekli bilgileri verirler benim bilgim tecrübem ancak bukadar :-)

Kilo başı 1.5 - 2 gr proteinle de herhangi bir kas veya güç kaybı yaşamadan halihazırda yağ yakabiliyorum. Kas kaybının en bariz göstergesi güç kaybıdır. ağırlık antrenmanlarınızda performans düşüşleri olmadığı sürece kolay kolay kas kaybedeceğinizi düşünmeyin.

Aynı kiloda kalarak yağ yakma konusuna geldiğimizde, ağırlık antrenmanları ve yeterli protein olmazsa mutlaka vücudunuzdaki ağırlık kaybı kastan da olacaktır. 400 kcal açık bıraktığınızda ve bunu yağdan karşıladığınızda -aynı kiloda kalmak istiyorsanız- bu giden ağırlığın yerine başka bir ağırlık koymanız şart basit mantıkla. Bu da kas kütlesidir. Yani aynı kiloda kalarak yağ yakmak için kaslanmak zorundasınız. Bu da disiplinli bir beslenme ve ağırlık antrenmanlarıyla mümkün. Kolay gelsin.

Back
Yukarı