Ataberk01
Üye
Evet arkadaşlar 4 ay önce spora başlama kararı verdim , daha öncede yapıyordum ama iş bu akdar ciddi değildi , 4 ay önce 74 kiloydum , ve spora başladım direkt ağırlıklarla başladım . Fakat 4 ayda yüksek protein alımı ve yüksek karbonhidrat alımından 8 kilo aldım ve vücut normalden daha fazla irileşti , şişti , deyim yerindeyse halterci vücudu gibi oldu yağlı kas . Kas dokusu var dokununca hissediyorsun kaslar gelişmiş ve şişmiş bunu hissediyorum ama yağ oranım nereden baksan %10 artmış durumda , ben şimdi L-carnitine sipariş ettim , sağlam diyet ve kardiyo yapmayı düşünüyorum , fakat bu yaptığım diyet ve kardiyolar sonuç olarka kas kaybına neden olurmu. Hem kardiyo hem ağırlık çalışmak bi gelişimi olurmu , amacım yağları eritip , kas kütlesini arttırmak ve bunu yaparken vücudu küçülmeye götürmemek . Bu doğrultuda tavsiyelerinizi dinliyorum . Ve son olarak 4 ayda aldığım kilo normalmi , günde 200 gram protein aldım 4 ayda hiç akssatmadan . Tavsiyeniz , ağırlık çalış büyü yönündemi yoksa kardiyo yap hem yağları yak hem kas kütleni arttır yönündemi , Teşekkürler . Son olarak boy 1.78 kilo 82