AzizK
Üye
Bir grub sayfasından aldığım bilgiye göre ketojonik adında bir diyet varmış. Bu diyette yağ alımı 80 100 gram protein sınırsız şeker yasak süt ve süt ürünleri yasak en önemliside KARBONHİDRAT sınırını 30'da tutuyorsunuz. Günde 30 karbonhidrattan yukarı karbonhidrat almıyorsunuz. 2-3 gün içerisinde vücut keto evresine giriyor.Vücut enerji kaynağı yağlar oluyor. Bu yüzden diyette yağ yemek serbest. Yağ ve protein alımı sınırsız olduğu için kas kaybıda söz konusu değil. Diyabet ve yüksek kolesterolle ilgili rahatsızlığı olanlarda ölüme kadar varabilecek ciddi sorunlara yol açar. Vücuttaki yağ depolarını, karbonhidrat alımını keserek ketonlara çevirip harcamayı hedefler. Gün içerisinde biten glikoz ve glikojen yerine beyin hemen yağlara başvurur. Ancak bunları daha kolay olduğu için ketonlara çevirir. Bu konuyu bir gruptan aldım ve deneyen kişinin gelişimini görünce cidden şaşırdım o yüzden sizinle paylaşmak istedim ne kadar yanlış bilemem. Eğer bu konu hakkında bizi dahada aydınlatacak bireleri varsa lütfen konuya mesaj atsın.