vücudun iyi gelişiyo.göğüs,omuz,triceps,sırt ve kanat için sana haftada 2 gün şınav çekmeni öneririm ve bu şınavı özellikle göğüslerinin gelişmesi için spor mağazalarından,ben nike'tan almıştım 2 tane şınav aleti,elini yumruk yapıp şınav çekmeyle aynı hareket fakat ona göre en büyük artısı bu aletle şınav yaparken ellerin yerden 1 karış kadar yüksekte kalıyo,dolayısıyla da göğüslerin,sırtın ve kanatların normal şınava göre çok daha fazla gelişiyo.triceps çalışırken ellerini omuz genişliğinden biraz daha dar tut.sana önerim göğüs ile tricepsi şınav hareketiyle çalışıcağın zaman ikisini de aynı gün çalış triceps 4 göğüs 4 set olarak ve set aralarında 1 dakkayı geçirme.önce göğüsü çalış,yani ellerin omuz genişliğinde olarak.eğer ellerini omuz genişliğinden daha açık tutarsan göğsünün dış kısımları daha çok çalışmış olur,dar tutarsan da göğsün iç kısımları daha çok çalışır,omuz genişliğinde tutarsan da iç,orta ve dış kısımlar eşit çalışır.Üstelik evde çalıştığına göre şınavı muhakkak yapmanı öneririm.benim üst vücudum tamamen şınavla gelişti.yaşım 20 benim.3-4 sene her gün şınav çekiyodum günde 60 tane,daha sonraları bu sayıyı 130 a çıkarmıştım son senemde.ama işte o zaman bilgisizlikten set olarak çalışmıyodum.bi 30 tekrar yapıp 5 dakka dinleniyodum falan öyle,bazen taa akşama kadar yapmıyıp akşam yapıyodum ve kesinlikle her gün yapma şınavı.eğer şınavı her gün yapmamış olsaydım inanıyorum ki şu anki vücuduma göre daha kaslı olurdum.şınavı neden bıraktın diyicek olursan alt göğüslerimin ve trapez kaslarımın çok artmasından dolayı.alt göğsün çok hacimli olması erkekte yandan bakıldığı zaman hoş durmuyo bence ve trapez kasını da hiç sevmem(zaten omuzlarım biraz düşük olduğu için trapezler çıkınca iyice düşüyo omuzlar ve çok kötü bi görünüm oluyo) ama sen yeni olduğun için şınavdan korkmadan haftada 2 gün 8-10 set kadar yapmanı öneririm.unutma triceps için dar tutucaksın.nefes alıp vermeyi de unutma,eğilirken nefesini alıp kalkarken vericeksin ve şınav çekerken karşıya bak.vücudun gayet iyi gelişiyo başarılar sana