2pacist
Üye
Selamlar Bodyforum Türkiye ahalisi! İdmanlara ve beslenmeye bir süre ara vermem gerekti, hayırlı bir iş için. Ortalama 10 gün sonra tekrardan askeri disiplinle spor yaşantıma geri döneceğim. G.A.P yalan oldu, zaten bütün yaz kalistenik 5*5 idman yaptım, biraz kas geliştirme yapmak istedim. Fazla uzatmayım program şöyle;
1. Gün
2*5 Sumo Deadlift
10*10 T-bar row
5*Maks. Plank & Deadhang (Superset)
2. Gün
1*10 Plyo Muscle Up
10*10 Bench press
5*Maks Leg Raise & DeadHang (Super set)
3. Gün
1*10 box Jump
10*10 squat
5*10 military press & Chin up
(Super set - Full arm)
Açıklaması;
Burada, "İtme" "Çekme" "Çömelme" olarak 3 ana fonksiyona bölme yaptım.
İlk bakışta Alman hacim programına benzesede benim programımda Deadlift ve plyometric egzersizler bulunmakta. ilk setlerde %70 kuvvet ile başlayıp her sette 2,5 kg eksiltme yapacağım, bir sonra ki hafta 2,5 kg ekleyerek ilk sete gireceğim. (10. Tekrarda gücüm bitmezse eksiltme yapmayacağım, diğer seti aynı kilo ile bitirmeye çalışacağım)
Örneğin; İlk sette 50 kg Bench press girdim her sette 2,5 kg eksiltip 10. Sette 25 kg'ye kadar ineceğim. Bir sonra ki hafta 52,5 kg ile başlayacağım.
Programa destek hareket eklemedim, örneğin; 10 set Rowing yaptıktan sonra, 5-6 setlik barfiks ekleyebilirdim ama ben 10 sette zorlamayı düşünüyorum, bunun için plyometrik egzersizleri koydum.
Deadlift'te aynı klasik mantıkla kilo artışı olacak.
Karın egzersizlerini posturel amaçlı ekledim, program harici vacuumm egzersizleride yapacağım.
Chin up'ta ağırlık eklemeden başlayacağım. Chin up'ta, wide grip'ten farklı olarak yükün büyük kısmı biceps ve arka omuzda bir kısmı sırtta.
Military press'te 2 haftada bir 2 kg ekleyeceğim.
6. hafta bitince deload verip 8. Hafta devam edip 12. Hafta bitireceğim, programı.
Bu programı yazmamın sebebi;
İnternetten hazır denenmiş programları almak yerine kendim sevdiğim egzersizlerden oluşan bir program ile hem kendimi hemde rutinimi test etmek.
Denemek isteyen olursa diye!;
Bu programı uygulamak için, egzersiz formlarını öğrenmek gerekir, yani sürekli leg press yapan biri squat'ta şaşkına dönebilir, aman dikkat.
Beslenme düzenim yine İntermitttent Fasting olacak, bu kez dozu arttırıp 22/2 3500 kcal lean bulk olarak uygulayacağım.
Şöyle ki; Saat 15:00 gibi idman'a başlayıp 16:00'ya doğru bitireceğim. Saat 16:00/18:00 arası 3500'ü gömüp, bir daha kalori almayacağım, sadece şekersiz çay ve su.
Supplement olarak Hardline Creapure sipariş edeceğim, belki bcaa'da alırım.
Made in 2pacist.
Yasal uyarı! Program tırt çıkabilir.
Yorumları alalım belki eksik vardır gözümden kaçan.
Varolsun Yüce Türk Irkı.
1. Gün
2*5 Sumo Deadlift
10*10 T-bar row
5*Maks. Plank & Deadhang (Superset)
2. Gün
1*10 Plyo Muscle Up
10*10 Bench press
5*Maks Leg Raise & DeadHang (Super set)
3. Gün
1*10 box Jump
10*10 squat
5*10 military press & Chin up
(Super set - Full arm)
Açıklaması;
Burada, "İtme" "Çekme" "Çömelme" olarak 3 ana fonksiyona bölme yaptım.
İlk bakışta Alman hacim programına benzesede benim programımda Deadlift ve plyometric egzersizler bulunmakta. ilk setlerde %70 kuvvet ile başlayıp her sette 2,5 kg eksiltme yapacağım, bir sonra ki hafta 2,5 kg ekleyerek ilk sete gireceğim. (10. Tekrarda gücüm bitmezse eksiltme yapmayacağım, diğer seti aynı kilo ile bitirmeye çalışacağım)
Örneğin; İlk sette 50 kg Bench press girdim her sette 2,5 kg eksiltip 10. Sette 25 kg'ye kadar ineceğim. Bir sonra ki hafta 52,5 kg ile başlayacağım.
Programa destek hareket eklemedim, örneğin; 10 set Rowing yaptıktan sonra, 5-6 setlik barfiks ekleyebilirdim ama ben 10 sette zorlamayı düşünüyorum, bunun için plyometrik egzersizleri koydum.
Deadlift'te aynı klasik mantıkla kilo artışı olacak.
Karın egzersizlerini posturel amaçlı ekledim, program harici vacuumm egzersizleride yapacağım.
Chin up'ta ağırlık eklemeden başlayacağım. Chin up'ta, wide grip'ten farklı olarak yükün büyük kısmı biceps ve arka omuzda bir kısmı sırtta.
Military press'te 2 haftada bir 2 kg ekleyeceğim.
6. hafta bitince deload verip 8. Hafta devam edip 12. Hafta bitireceğim, programı.
Bu programı yazmamın sebebi;
İnternetten hazır denenmiş programları almak yerine kendim sevdiğim egzersizlerden oluşan bir program ile hem kendimi hemde rutinimi test etmek.
Denemek isteyen olursa diye!;
Bu programı uygulamak için, egzersiz formlarını öğrenmek gerekir, yani sürekli leg press yapan biri squat'ta şaşkına dönebilir, aman dikkat.
Beslenme düzenim yine İntermitttent Fasting olacak, bu kez dozu arttırıp 22/2 3500 kcal lean bulk olarak uygulayacağım.
Şöyle ki; Saat 15:00 gibi idman'a başlayıp 16:00'ya doğru bitireceğim. Saat 16:00/18:00 arası 3500'ü gömüp, bir daha kalori almayacağım, sadece şekersiz çay ve su.
Supplement olarak Hardline Creapure sipariş edeceğim, belki bcaa'da alırım.
Made in 2pacist.
Yasal uyarı! Program tırt çıkabilir.

Yorumları alalım belki eksik vardır gözümden kaçan.
Varolsun Yüce Türk Irkı.