Ben 94 doğumluyum, geçenlerde Antalya'ya günü birlik yüzmeye gittik ve şaşırdım. Herkesin vücudumu şekilli olur? Yaşıtım insanların vücudu gayet şekilli duruyordu. Birden dedim spor yapacağım yeter bu nedir böyle dedim ve bir ezilmişlik hissi kapladı. Sonra kendi kendime vücut geliştirme sporu için geç kaldığımı söyledim. Yani bu saatten sonra hayalim de ki vücudu kendime oturtabileceğimi sanmıyorum. Çünkü hep 17-18 yaşında başlamışlar gibi(genel yorumlarda bu sporla ilgilenenler,diğer forumlarda da) hatta daha küçüklükten başlayanlar var. Çok az önceden bende uğraştım niyetlendim sonra bıraktım. Az derecede supplementler konusunda bilgi sahibiyim. Sizce geç mi? Eğer geç değilse Gebze'de öğrenci olduğum için MacFit'e gitmeyi düşünüyorum. Veya Gebze'de şuraya git dediğiniz bir yer varsa orasıda olabilir. Hep aklımda sorular vardı madem bu konuya da değineyim bu başlık altında. Bu işe spor salonunda yapmak isteyen ve gıda takviyesi alan herkes para veriyor. Ama ben düzgün bir şekilde ilk adımı atmak istiyorum yani paranın karşılığını almak istiyorum. Sizce spor salonuna kayıta gittiğim zaman neler sormalıyım ? Ben düşündüm yağ ölçümü yapıyor musunuz? Bu benim için önemli çünkü azda olsa göbeğimde yağlanma var yani şöyle tarif edeyim karın bölgemi bir elimin baş ve işaret parmaklarıyla sıkıştırdığımda işaret parmağındaki ilk çizgiye geliyor ve boyu 3 birleşik parmağım. Sizce bunu eritebilir miyim? Soruyorum çünkü araştırdığım kadarıyla göbek bölgesindeki yağların erimesi imkaansız gibi birşeymiş. Bazı yerlerde de l-carnitin kullan bak nasıl eriyor diye yorumlar okudum. Beslenme yönünden ise sanırım hergün tavuk göğsü yiyebilirim ve ek takviyeler alabilirim. Sigara falan kullanmadığım için maddi olarak burslarımla ek takviyeleri alabilirim. Başlangıç olarak bana ek takviye ne önerirsiniz veya önerir misiniz? Ağırlık ve gelişim konusunda sorularım ise şöyle haftada bir ağırlık mı artırmam gerek illa böyle bir şart var mı? Kendimi her antreman zorlamalı mıyım? Ağırlıkları artıracağıma ne zaman karar vermeliyim? Ve birde önyargım var şimdi başlasam 3 ay 6 ay uğraşsam sizinde tavsiye ettiğiniz bir beslenme programı uygulasam veya spor salonun söylediği(baklava, börek gibi lezzetlerden mahrum kalsam) ya gelişim gösteremessem senenin yarısı boşa gidecek gibi geliyor hele birde bahsettiğim o göbek yağı erimezse. Ek olarak eğer spora adım atarsan yine sorun olursa bana özel mesaj ile ulaşabilirsin kardeşim diyen birisi olursa mesajında belirtirse çok sevinirim. Bu arkadaşın kafasındaki vücutta neymiş neden böyle ümitsiz olmuş derseniz resimler ektedir. Bu arada boyum 174 kilom ise 75