• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

21 Ayda 80 Kilo Muscle Fitness Ekim Sayısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilbey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sayın ilbey değişim inanılmaz, bunu başarmak için çelik gibi irade lazım helal olsun. İnsanlar kafayı deriyle bozmuş bunu anlamıyorum burası estetik forumu değil ki body forumu.. Hocam vallahi değişim pek çok kişiye örnek olacak cinsten, antreman videoları da bekliyoruz.

"Bu yaştan sonra benden ne köy olur ne kasaba!" diye düşünmeye başladığım dönemde, elde ettiğiniz muazzam başarı ile motivasyonumu tazelediniz.

Tebrikler ve teşekkürler :)

Acaba bu süreçte hiç bir steroid kullandınız mı ?

Merhaba,

Atlet olmadan vucudumun durumu bu. Göğüs uçları olması gereken yerin bir iki santim kadar altında, bel bölgesi ise gördüğüüz gibi jöle kıvamında. Ancak toparlanıyor. Günden güne bunu gözlemliyorum. Bütün mesele kas kütlesini arttırırken kilo vermemeye dikkat etmek. Bu ne demek. Altı ay önce 40 Beden Kot pantolonu giyiyordum, Dün 36 beden Aldım. Altı aydır 104 kiloyum. Dahada ilgincini söyleyim. Foruma ilk mesaj yazdığımda 92 Kiloydum ben. Ancak o gün giydiğim pantolon şu anda bol geliyor 44 bedebdi çünkğ, 172 kiloyken göğüsler bildiğiniz şişman adam göğüsleriydi sarkık alt kısmı koltuk alna doğru giden pis bir görüntü. O günkü halini hatırlıyorumda şu anda çok iyi görünüyor diyorum. Set sayısını 4 Tekrar sayısını 20 ye çıkartıp, her idman sonunda 1 saat kardio yapmam neticesinde Vucut Bayağı Topladı. Çalışma programında geçmişte yaptığım hataları yapmasaydım daha da iyi görünebilirdim. Hatalrım şunlar;
1. Hiç Bacak Çalışmamamak
2. Hiç Kardiyo Yapmamak
3. Alt Göğüs sehpasında çalışmamak
4 Çok az beslenmek

Günde 1 kilo tavuk göğsü ve 1 su bardağı prinçten yaptılmış prinç lapasının üçte birini öğlen, üçtebirini idmandan 1 saat önce, 3 te birini idmanın hemen sonrasında yiyorum. Sabah kalakar kalkmaz 2 ölçek, idmandan 30 dk önce 1 ölçek, İdmandan sonra 2 ölçek Whey mutlaka içiyorum.

Göğüslerin bu yaza kadar toplanacağını sanıyorum, Alt göğüs yana açış, alt göğüs pres ve pull over hareketlerini mutlaka idman programına alınmasını öneriyorum.

Şimdilik bu kadar,

Saygılarımla,

hocam şuan sanırım supplement olarak sadece protein tozu kullanıyorsunuz demi yanlış anlamadıysam?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:30 ----------

Bide antrenman programınızda değişiklikler uyguluomusunuz yoksa sürekli aynı programamı bağlısınız merak ettim

Merhaba,
Anmal Cuts
Animal Stak
Animal Nitro
Animal Pak
Glutamin
Kazein

Bunları kullanıyorum.

Antraman programı 2 ayda bir değiştiriyorum.

Saygılarmla,

Çok iyi bir şekilde toparlamışsınız sayın @ilbey tebrik ediyorum.Dergiden sonra forumda görünce çok sevindim epey fark var diyebilirim :)

Merhaba,

Bu akşam spor salonunda, bir iki kişiyle konuştum, onlara aktardığım düşüncelerimi sizinlede paylaşmak istiyorum. Yazacaklarım sadece kişisel görüşlerimdir, doğru veya yanlış noktalarını forumdaki uzman hocalar tarafından düzeltilmesini veya onaylanmasını rica ediyorum.

Salona gelen şişman arkadaşlar önce kilo verip ardından kas yapmayı planlıyorlar, ben ise tam tersini savunuyorum. Direkt olarak kas yapmak üzerine yoğunlaşılmalı, zaten vucut kas inşaasında önce yağları yakacak, daha sonra protein ve karbonidratlar sayesinde kas kütlesi büyüyecek, ve daha büyük kas kütlesinin daha fazla eneji ihtiyacı ortaya çıkacağından yağ yakma süreci (Kilo vermek değil operasyonun adı artık yağ yakmak) hzlanacaktır. Bu noktada hali hazırda mevcut olan kütlenin kaybedilmesinin hata olduğu inancındayım. Ben bu şekilde başardım. Şimdi göbeği dizlerdeki birinin mekik çekmesi çok saçma geliyor bana, çünk mide zaten büyüyen bir kas değil, ne kadar şekilli olsada üzerindeki yağ tabakası varoldukça baklaları göremeyecektir. Oysa Bacak, Sırt ve göğüs gibi büyük kasların çalıştırlması vhem vucudu toplayacak, hemde yağ yakım sürecini hızlandıracaktır. Ağırlık idmanı sonrasında yapılacak kardiyo zaten karbonidrat depolarını tüketmiş olan vucudu yağ yakmaya zorlayacaktır.

150 kilo olup kas yapmaya başlayan birisi, 50 kilo olup kas yapmaya başlayan birisinden daha önce kaslı ve hacimli fit bir görüntüye sahip olacaktır. Bu benim diğer tezim. Zira zaten hacimli bir kütle vardır vucudunda.

Bu yüzden inancım odur ki, 150 kilo olan iki kişi spora başlasın 1 tanesi iki saat kardiyo yaparken, diğeri 50 Dk ağırlık, 50 dk karidyo yapsın.
2 sene sonrasında ağırlık ve kardiyo idmanı yapan arkadaşın daha fit bir vucuda sahşp olabileceğini düşünüyorum.

Bu benim tezim ve kendimde uyguladağım sistemdir. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi, 92 kg iken giydiğim pantalonun, şu anda ki 104 kiloyum bol gelmesi hususunuda delil olarak koyuyorum ortaya.

Saygılarımla,

Bu tezinize katılmayan birçok kişi vardır.Fakat bende kg veren biri olarak yanarım yanarım ki direk ağırlığa yönelik idman yapmadığıma(bilinçsiz hoca kurbanı olduk diyim.Ağır kaldırma senin amacın kg vermek öbür türlü kastan verirsin diyordu hoca.)

Kesinlikle kilolu olan arkadaşlar sizin tezini dikkate almalı, bende kg veren biri olarak belirtmek istiyorum.Kg verdikten sonra şöyle bir psikoloji de oluyor.Hacim almak isterken hep bir korku sarar ya eski halime dönersem, pantalonlarım , kıyafetlerim olmazsa.(Kg'ın Kas,yağ ne olduğu önemli değil tartıdaki değerden bahsediyorum.).Bu sefer hacime yönelik beslenmeye geçişte kendinizi psikolojik olarakta hazırlamanız zaman alıyor.Kiloluyken böyle bir sıkıntı yok sadece sabretmek gerekiyor.O yüzden en iyisi hafif kilolarla çok tekrar yapmaya çalışmaktansa , ağır idman ve kardiyo yapmanızı öneriyorum.Umarım kg vermek isteyen arkadaşlar önerilerinizi dinler de kilo vermek için saatlerini yalnız kardiyoyla harcamazlar.

şuana kadar gördüğüm en iyi before after diyebilirim..

tebrik ederim

umarım gelişiminiz ve hırsınız azalmadan devam eder.

Teşekkürler bilgi için, antrenman programınızı paylaşmanız mümkünmüdür ikisinide ?

Merhaba,

Göğüs
Sırt
Omuz
Kol
Alt Göğüs-Mide
Bacak

Göğüs
Üst Göğüs Bench Pres
Düz Sehpa Yana Açış
Üst Göğüs Dambel Pres
Polaris
Pullower
Düz Sehpa Bech Pres

Sırt
Rowing
Puldown Sırt
Puldown Ön
Dambel Rowing
Halter Karna Çekiş

Omuz
Halter Sırta Omuz Pres
Omuz Yana Açış
Lateral
Dambel Omuz Pres
Dambel Öne Kaldırış

Kol
1. Süper Set
Dar Tutuş Bench Pres
Z Bar ile barbel curl
2. Süper Set
Yatarak Fransız Pres
Dambel barbel curl
3. Süper Set
V barla makinada triseps
Konsatrasyon
4. Süper Set
Ayakta Fransız Pres
Scot curl dambel
Ön kol
Wrist Curl
Rewerse wrist curl

Alt Göğüs-Mide
Alt Göğüs dambel pres
Alt Göğüs Yana Açış
Pullower
İple mide sıkıştırma
Yatarak bacak kaldırma
Step
Tekerlekle alt karın sıkıştırma

Bacak
Leg Curl
Leg Entension
Leg Pres
Kılıç Dambel
Deadlift

Hareketler dört set ve 20 tekrar
Her idman sonrasında 20 dk eliptik, 20 dk bisiklet

Saygılarımla,

Son düzenleme:
Merhaba,

İlk mesajımdan bu yana bir yıl geçmiş durumda. Bir yıllık değişimi ekteki fotoğrafta görebilirsiniz. En büyük sorun olan sarkmaların giderek toparlandığını görebilmek adına özellikle aynı sorunu yaşayan arkadaşların bir yıl önceki (ortadaki fotoğraf) göğüste görülen sarkmanın 1 yıl sonrasında nasıl toparlandığına dikkat etmesini rica ediyorum.

Çok net ifade ediyorum ki ameliyat vb. alternatifleri kesinlikle bir kenara bırakmış bulunmaktayım. Spor hallediyor ki ben 40 yaşına merdiven dayamış bir vücuttan sözediyorum. Daha erken yaştaki arkadaşların çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğine eminim.

Saygılarımla,

Eklentiler

• aaaaazz.jpg
    aaaaazz.jpg
    67,5 KB · Görüntüleme: 799
Merhaba,

Yeni fotoğraflar yüklüyorum. Yağlara karşı savaş her cephede devam ediyor. Mide bölgesinde sıkışmış durumdalar, etrafını sardım,

Çember daralıyor vesselam,

Bu iş ya bitecek, yada bitecek,

Saygılarımla,

Eklentiler

• 4.jpg
    4.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 656
  • 3.jpg
    3.jpg
    40,4 KB · Görüntüleme: 684
  • 2.jpg
    2.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 678
  • 1.jpg
    1.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 755
  • 5.jpg
    5.jpg
    20,9 KB · Görüntüleme: 633
  • 6.jpg
    6.jpg
    17,1 KB · Görüntüleme: 646
  • 7.jpg
    7.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 644
  • 8.jpg
    8.jpg
    24,4 KB · Görüntüleme: 651
  • 9.jpg
    9.jpg
    121,7 KB · Görüntüleme: 718
sizin yazınızı dergide okumuştum okuduktan sonra tek kelimem şuydu helal olsun yaklaşık 1 yıldır bu sporu yapıyorum 6 kg fazlam kaldı ama yağ yakımında şu zamanlar zorlanıyorum sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var...

bendende çok çok tebrikler
gelişim motive edici

Back
Yukarı