2008 yılı resmi tatilleri

Tatil Günlerinin İsmi Süre Ay Gün

YILBAŞI 1. GÜN 01.Oca SALI

ULUSAL EGEMENLİK VE . 1 GÜN 23.Nis ÇARŞAMBA

ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK . 1 GÜN 19.May PAZARTESİ

ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30.Ağu CUMARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi 1/2 GÜN 29.Eyl PAZARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 30.Eyl SALI

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 01.Eki ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 02.Eki PERŞEMBE

CUMHURİYET BAYRAMI 1. 5 GÜN 28-29eki.SALI-ÇARŞ.

KURBAN BAYRAMI AREFESi 1/2 GÜN 07.Ara PAZAR

KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 08.Ara PAZARTESİ

KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 09.Ara SALI

KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 10.Ara ÇARŞAMBA

KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 11.Ara PERŞEMBE

uzun zamandan beri bu kadar resmi tatili olan bi sene gelmemişti benim hatırladığım kadarıyla.
 
senelik izin ve resmi tatil yapamadığım için dini bayramlar seneye çok işime yarayacak hafta içine denk gelmesi sebebiyle.
 
sanırım vardiyalı çalışan birisisin.umarım bu tatil yapamadığın zamanların fazla mesai ücretini ve yıllık izin ücretini alıyosundur....
 
sanırım vardiyalı çalışan birisisin.umarım bu tatil yapamadığın zamanların fazla mesai ücretini ve yıllık izin ücretini alıyosundur....

vardiyalı çalışmıyorum sabah 8 akşam 7 c.tesi yarım gün kapıdan çatıya telefondan üretime alımdan satıma personelden fasona herşeyden bi sorumluluk aldık kurtulamıyoruz o bakımdan firmada izine çıkmayan tek eleman benim mesai ücretim yok malum idari personel hesabı (kim çıkardıysa bunu bilmem hoş patron belli bir maaşın üzerine mesai vermiyo zaten) ama yıllık izin paramı alıyorum hamd olsun.
 
18 Mart 2008 resmi tatillere eklendi

Tabi biz buna gene oooo tatil diyre sevincez ama unutmayalımki 18 Mart Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri.


Resmi tatil günlerine 18 Mart ta eklendi
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın aynı coşku ile kutlanması konusunda Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da değişiklik yapılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye teklif sundu. Demir’in teklifini değerlendiren meclis, teklifi onayladı.
Bu kanun değişikliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından sonra 5. resmi tatil günü oldu.
31 Mayıs 2006 tarihinde meclise verdiği teklifin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart tarihinin Türk ulusunun kurtuluşu olduğunu söyledi.
Kanun değişikliğine göre bir taraftan Çanakkale Zaferi, diğer taraftan da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabul Günü kutlanacak. İki önerisinin kabul görmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Demir, “12 Mart tarihinde İstiklal Marşı’nın kabul kutlamalarında tüm resmi daire ve kurum, kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda en az iki saat süreyle kutlama programı yapılacak.” ifadelerini kullandı.


KAYNAK:http://www.memurlarvakfi.org.tr/resDetay.asp?SiraNo=2665
(resmi gazeteyide arastırıyorum bulunca onuda ekliycem)


 
Back
Yukarı