normal dedi:
abi işte 8-9 işten cıkıyorum 11 kadar hafta içi acık başlıycagım salon ya benim niyetim
şöyle yani eylule kadar biraz şekle girip yagsız yani yag oranını 9- 10 falan yapmak istiyorum
yani kısa dönemde yani salona gidecem sora salona devam edicem eylulden sora kışın ara vermeden
kışında kutleye agırlık vericem şimdi benim beslenme vs bi cok şeyde bilgim var ama eylule kadar nasıl bi
calışma diet falan uyguliyim ilk başta karbonhidrat ve protein şekeri kesip sora agustos başında
karbonhidrati da kesmeyi planlıyorum ama calışma şeklini nasıl yapıcam zorluycakmıyım yoksa
hafif agrılık cok tekrarmı kısa dönem içinde biraz kütle yapıp yagsız olmak istiyorum eylule kadar
saygılar..
Simdi yaz mevsimi havalar sicak ve sen akşam geç saatlere kadar çalışıyorsun, bu sebeple bence güzel bir kondüsyon arttırıcı program yapalım sana.
Tekrar sayılarını 12-8 arasında tutalım, hatta kimi zaman 15 tekrara kadar çıkalım.
Bu dediğim hacim programı değil, ama zaten yazın ve akşamlara kadar çalışırken, ve henüz çok fazla bir alt yapın yokken yarım yamalak bir şekilde kütle yapmaya çalışacağın yerde, güzel bir kondüsyon oluştur, kasları iyice hissetmeyi öğren, yağ oranını düşür, ve kışın alacağın supplementler için kenara 500-600 ytl. ayır.
Bence en güzeli bu olacak senin için.
İdman programı olarak haftada 4 idman öneriyorum, set araları 45-90 saniye arasinda olacak.
Göğüs- Biceps
Sırt-Omuz
Bacak-Triceps
Bu şekilde çalışırsan, her bölgeyi hafta bir çalışmış olursun, bir bölge ise haftada iki idman almış olur.
Alalacele kütle yapmaya çalışmaman çok güzel, akıllıca düsünüyorsun, yazın yağ oranını iyice düşürmek kışın kütle yapmada sana cok fayda sağlayacak, hem kondüsyon bu sporda çok ihmal edilen bir unsur.
Bende 5 km. kosuyorum haftanın 5 günü, ağırlıkları olumsuz etkilemek söyle dursun olumlu etkiliyor, kondüsyon önemli, yazın yağ yakıp, kasları tanıyacağız.