• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

2 senelik değişim

RPGMZj.png

https://i.hizliresim.com/RPGMZj.png
https://i.hizliresim.com/Q7yq5A.jpg

9dbyz9.png

Q7yq5A.jpg

Merhaba abilerim ilk fotoğraftaki formumda Spora ilk başladıgımda yaş 14 boy 175 kilo 62 kol:27 göğüs 85ti omuz 100 idi
Omuz:102 idi ilk fotografım 1. Yılımı bitirdiğim ilk fotoğrafım boy 177 kilo 66 kol 30 göğüs 92 idi omuz 113 idi
Son fotoğrafım şuanki formum yaş 16 boy 178 kol:35 omuz 126 göğüs:105 bel:83 kilo 75
Spora cok cahil başldım her yerimin çok ölçü almasına rağmen kollarım 35 kaldı biliyorum 2 senede daha iyisi yapılırdı ama zamanla öğrendim bu sporu size sorum şu benim genetiğim iyi mi kötü
Ekto-mezo muyum endo-mezo mu ve kolları büyütebilmek için napabilirim değerli yprumlaeınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Kardeşim 2 seneye baktığımızda moralini bozmak istemem ama bu kadar gelişim gerçektende kötü. Beslenme, spor, uyku bu üçünden birisini kötü yapmışsın ya da gerçekten de genetiğin kötü. Sana ilk 5 aydaki gelişimimi söylim ben de başlarken:kilo 69,2 , kol 28, göğüs 86, omuz 105, bel 89 sonraki 5 ayda ki gelişimim ise şöyle oldu: kilo 75,6, kol 33,5 , göğüs 90 , omuz 113 , bel ise 76. Benim 5 ayda katettiğim gelişimi sen neredeyse 1 sene hatta daha fazla sürede katetmişsin. Şimdi gelelim asıl konuya omuz göğüs ve bel ölçülerin iyi sayılır ama bu ölçülere göre kolun en az bi 36,5 olması gerekirdi. Kol kası çok garip gerçekten de ilk ayda 2 cm fazla ölçüm alınır sonra gelişmeye devam eder ve bi anda gelişimi durur o yüzden kol bölgesi biraz sıkıntılı. Eğer kolların geniş dursun istiyorsan bol bol su içiceksin bu her bölge için geçerli kasların %70 e yakını sudur. Kol kaslarının geniş olması için arka kol çalışmaya ağırlık vermelisin kolun üçte ikilik bir kısmı arka koldan oluşur o yüzden bu bölgeyi sıkı çalış. Zaten kol bölgesi hemen hemen çoğu harekette çalışır. Göğüs çalışırken çoğunlukla arka kol, sırt çalışırken çoğunlukla ön kol, omuz çalışırken kollar daha az çalışır. Zamanla kolların gelişir çok takma kafana 2 senedir spora gidiyosun çok güzel asla da bırakma sporu devam et aynı şekilde başarılar kardeşim

Kardeşim 2 seneye baktığımızda moralini bozmak istemem ama bu kadar gelişim gerçektende kötü. Beslenme, spor, uyku bu üçünden birisini kötü yapmışsın ya da gerçekten de genetiğin kötü. Sana ilk 5 aydaki gelişimimi söylim ben de başlarken:kilo 69,2 , kol 28, göğüs 86, omuz 105, bel 89 sonraki 5 ayda ki gelişimim ise şöyle oldu: kilo 75,6, kol 33,5 , göğüs 90 , omuz 113 , bel ise 76. Benim 5 ayda katettiğim gelişimi sen neredeyse 1 sene hatta daha fazla sürede katetmişsin. Şimdi gelelim asıl konuya omuz göğüs ve bel ölçülerin iyi sayılır ama bu ölçülere göre kolun en az bi 36,5 olması gerekirdi. Kol kası çok garip gerçekten de ilk ayda 2 cm fazla ölçüm alınır sonra gelişmeye devam eder ve bi anda gelişimi durur o yüzden kol bölgesi biraz sıkıntılı. Eğer kolların geniş dursun istiyorsan bol bol su içiceksin bu her bölge için geçerli kasların %70 e yakını sudur. Kol kaslarının geniş olması için arka kol çalışmaya ağırlık vermelisin kolun üçte ikilik bir kısmı arka koldan oluşur o yüzden bu bölgeyi sıkı çalış. Zaten kol bölgesi hemen hemen çoğu harekette çalışır. Göğüs çalışırken çoğunlukla arka kol, sırt çalışırken çoğunlukla ön kol, omuz çalışırken kollar daha az çalışır. Zamanla kolların gelişir çok takma kafana 2 senedir spora gidiyosun çok güzel asla da bırakma sporu devam et aynı şekilde başarılar kardeşim
Eyv abi yorumun için teşekürler az gelişmemin nedeni bilinçsiz çalışmamdı bence diyetim iyiydi fakat yaşla oranlı testestoron düşüklüğü ve bilinçsiz çalışmadan kaynaklı bence yorumun için teşekürler tekrardan

Eyv abi yorumun için teşekkürler şuan arnold ın (education of body builder) kitabındaki programı uyguluyorum tavsiyelerini paylaşırsa
yaşın daha çok genç erken yaşta başlaman birşeyler öğrenmen gibi bir başarı olamaz bence.
yaşın daha çok genç erken yaşta başlaman birşeyler öğrenmen gibi bir başarı olamaz bence.
Yorumun için teşşekürler abi tavsiyelerin varsa paylaşırsan sevinirim

antreman şeklini değiştirebilirsin 2 senedir yapıyorsan uzun bir süredir aynı programı kullanıyorsundur clean bulk yap günlük en az 3500 kalori civarı al kalorilerini hesapla ve yeni bir programa geç alt ve üst vücut gibi yada 5x5 gibi bir güç programıda işe yarar. kaslarını iyi dinlendirebileceğin bir programa geç o yüzden de gelişim yavaşlamış olabilir

Back
Yukarı