Eğer amacın hacim kazanmaksa;
-Tekrar sayıların çok fazla
-Antreman süren çok uzun
-Tricepse 5 hareket çok fazla
-Forearm ve trapezi 2 günlük programda izole olarak çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Programı 2 güne indirme sebebim günlük antrenman yaptıgımda çok uzaması aslında. Birde çok bilinçli bir şekilde hazırladığım söylenemez programı başlayalı yeni oldu (5-6 ay ) program hazırlamada destek alabileceğim biride olmadığından yaparken sıkılmayacağım ve hareketleri doğru formlarında yapabileceğim şekilde birşey hazırladım.Son haline yorum yapıcam gögüs için dumbell ve barla aynı presii yapmak yerine açıyı değiştirerek yaparsan daha yararlı olur. Yani bar ve dambilla ayni hareketi yapma demek istiyorum. Triceps için bir hareket eklenebilir durumuna göre karar verebilirsin bicepsin daha iyi gibiyse ekle degilse bicepsten hareket kısabilirsin. Göğse 3 press ardindan tricepsde var aslında programi 2 günlük yapmasan çok daha sağlıklı olucak.
hocam çok güzel demişsiniz doğrudur ama malesef bahsettiğiniz düzende antrenman proğramı oluşturabilecek düzeyde bilgide değilim. araştırıyorum ama bir türlü üstesinden gelemiyorum. Umarım yakın zamanda yanlış yolda daha fazla ilerlemeden bir programa sahip olacağımBu program kütle arttırmaya çalışan bir ektomorftan ziyade, define olmaya çalışan bir endomorf için dahi fazla. Ben olsam; temel egzersizler, temel egzersizlerin yanına sos kıvamında izole egzersizler, düşük tekrarlar yüksek ağırlıklar, yani kısa süreli 'ağır' bir idman ve iyi beslenme üzerine düşerdim.
haftada 5 gün yapabilme imkanım var. Çarşamba ve haftasonlarını off günü yapma sebebim kaslar dinlensin diyeydi hocamHaftada kaç gün spor yapma imkanınız var?